Ki Ajag nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Ardisia crispa (Thunberg ex Murray) DC lian ti eta dipikah wanoh oge kalayan ngaran, village ardisia, coralberry, spiceberry di Inggris pami di Indonesia: Bangka: mata ayam, Lampung: popinoh. Malaysia: mata ayam, mata pelandok. Philipina ngaranna atarolon, tagpo. Thailand: chamkhruea, tinchamkhok, tappla[1]

Tempat AyanaÉdit

Ieu tankal teh kasebarna hampir ka sabuderen dunya diantarana India, Sri Lanka, Myanmar, Indochina, China, selatan Korea, Selatan Jepang, Malaysia, Sumatra, Jawa ejeung Philipina.[1]

KagunaanÉdit

Dipaké ubar tradisional; akar keur muriang, diare sarta batuk.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c L.S., de Padua, (1999). Bunyapraphatsara, N. and Lemmens, R.H.M.J. (eds) 1999 Plant resources of south-east Asia No. 12(1), Medicinal and poisonous plants 1. Backhuys, Leiden, the Netherlands. 711p. Netherland.