Ki Ajag
YosriMataAyam.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. crispa
Ngaran binomial
Ardisia crispa

Ki Ajag nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Ardisia crispa (Thunberg ex Murray) DC.[1] Lian ti éta ki ajag dipiwanoh ogé kalayan ngaran, village ardisia, coralberry, spiceberry di Inggris pami di Indonesia: di Propinsi Bangka nyebutna tangkal mata ayam, di Propinsi Lampung disebutna popinoh. Malaysia: mata ayam, mata pelandok. Pilipina ngaranna atarolon, tagpo. di Thailand: chamkhruea, tinchamkhok, tappla[2]

Tempat AyanaÉdit

Ieu tankal téh kasebarna hampir ka sabudeureun dunya diantarana India, Sri Lanka, Myanmar, Indochina, China,Koréa beulah kidul, Jepang beulah kidul, Malaysia, Sumatra, Jawa ejeung Pilipina.[2]

KagunaanÉdit

Dipaké ubar tradisional; akar keur muriang, diaré sarta batuk.[2]

RujukanÉdit

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. pp. 220–221. Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  2. a b c L.S., de Padua, (1999). Bunyapraphatsara, N. and Lemmens, R.H.M.J. (eds) 1999 Plant resources of south-east Asia No. 12(1), Medicinal and poisonous plants 1. Backhuys, Leiden, the Netherlands. 711p. Netherland.