Kuis (basa Inggris: quiz), nyaéta paduan kecap atawa sinonim pikeun kaulinan teka-teki, anu biasana aya hadiahan. Umumna, kuis dipikawanoh liwat acara tipi anu dipintonkeun sacara rutin boh unggal minggu boh unggal poé.

Daptar acara kuis lisénsi internasionalÉdit

Judul Nagara asal Taun awal pinton Nu nyekel lisensi kiwari
1 vs. 100  Walanda 2000 Endemol
Are You Smarter Than a 5th Grader?  Amérika Sarikat 2007 Mark Burnett Production
Deal or No Deal  Walanda 2000 Endemol
Family Feud  Amérika Sarikat 1976 FremantleMedia
It's Your Chance of a Lifetime  Amérika Serikat 2000 Fox Broadcasting Company
Let's Make a Deal  Amérika Sarikat 1963 FremantleMedia
Russian Roulette  Rusia 2002 Becker Entertainment
The $1,000,000 Chance of a Lifetime  Australia 1999 Seven Network
The Price is Right  Amérika Sarikat 1972 FremantleMedia
Wheel of Fortune  Amérika Sarikat 1975 Sony Pictures Television
Who Wants to Be a Millionaire?  Inggris 1998 Celador Internasional

Becker Entertainment

Kiwari kuis hadiahan teu ngan saukur dipintonkeun di tipi wungkul, tapi geus nyaluyukeun jeung téknologi nu mingkin canggih, nyaéta liwat fasilitas internét, dina platform sosial média kayaning twitter, facebook, google+ jeung sajabana.

Kuisna diayakeun ku akun-akun sosial média official ti hiji pausahaan kasohor di dunya. Mimiti ti anu hadiahna pulsa, duit, mobil, motor, gadgét, nepi ka imah haratis tanpa dipénta biaya nanaon.