Lyla

Lyla nyaéta band Indonésia nu asalna ti Jakarta.[1] Lyla dijieun taun 2008 kalawan anggotanya nyaéta Naga (vokal), Fare (gitar), Dharma (keyboard), Dennis (bass), jeung Ame (drum).[1] Mimitina mah ieu grup musik téh asalna tina grup Mahameru Band dina taun 2001.[1] Ngaran Lyla sorangan dicokot tina salah sahiji judul lagu Oasis nu miboga harti pangeran gelap dina mitologi Persia (ngaran lain tina Lykke Lars di benua Eropa) atawa ogé Lyla Lerrol nu jadi salah sahiji karakter komik Superman.[1][2] Album munggaranana kalawan judul Yang Tak Terlupakan dirilis taun 2008 dihandapeun label Alfa Records.[1]
Konsép nu ditawarkeun ku Lyla nyaéta pop easy listening.[3] Naga saparakanca teu saukur nyuguhkeun musik nu témana cinta nu mellow tapi ningali cinta tina sawatara sudut pandang.[3]
Saméméh ngarilis albeum munggaranana, sora sang vokalis mah geus mindeng kadéngé.[3] Lantaran Naga kungsi jadi pinunjul runner up Cilapop, kontés nyieun lagu nu diayakeun ku salah sahiji tipi swasta dina taun 2005 ngaliwatan lagu Aku di Sampingmu.[3] Sawatara hit single dina ieu album nyaéta Takkan Ada, Bernafas Tanpamu, Mantan Kekasihku, Percayakan, Jantung Hatiku, Detik Terakhir, jeung Untuk Sesaat (dijadikeun soundtrack pilem Affair).[3]
Tanggal 5 Desember 2010, Lyla ngarilis albeum kaduana Lebih Dari Bintang kalawan single andalan Magic.[3] Lima personil Lyla miboga rupa nu sarimbag jeung Pretty Soldiers Sailor Moon, di antarana waé:[2]

Ngaran fans keur grup Band Lyla nyaéta Lylaku (Lyla Band Lylaku).[2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e Lyla (id) (Diakses tanggal 1 Desember 2011)
  2. a b c d GADIS, No. 14 tahun XXXV, 20-29 Mei 2008 (id)
  3. a b c d e f Lyla Band (id) (Diakses tanggal 1 Desember 2011)