Buka ménu utama

Mélilya (palapalan Spanyol: [meˈliʎa]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol Céuta, mangrupa wewengkon Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Mélilya baheulana mangrupa bagain ti propinsi Málaga saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomina dipasihan.

Mélilya

Melilya
Kota Otonom Mélilya
Ciudad Autónoma de Melilla
Palabuan Mélilya
Palabuan Mélilya
Bandéra Mélilya
Bandéra
Coat-of-arms of Melilla
Lambang
Lokasi Mélilya dina Spanyol
Lokasi Mélilya dina Spanyol
NagaraSpanyol
Ibu kotaMélilya
Pamaréntahan
 • Présidén WalikotaJuan José Imbroda Ortíz
Lega
(0,00244% ti Spanyol)
 • Total12.3 km2 (4.7 sq mi)
Réngking legaka-19
Pangeusi
 (2009)
 • Total73.460
 • Réngkingka-19
 • Kapadetan6,000/km2 (15,000/sq mi)
 • Persén
0.16% ti Spanyol
Démonimmelillan
ISO 3166-2
ES-ML
Basa resmiBasa Spanyol
Statuta Otonomi14 Maret 1995
ParleménCortes Generales
Wakil di Kongrés1
Sénat2
Ramatlokawww.melilla.es

SubdivisiÉdit

 
Hiji jalan di dayeuh kolot Mélilya

Mélilya dibagi kana 8 barrio:[1]

  1. Barrio de Medina Sidonia
  2. Barrio del réal
  3. Barrio de la Victoria
  4. Barrio de los Héroes de España
  5. Barrio del General Gómez Jordana
  6. Barrio del Príncipe de Asturias
  7. Barrio del Carmen
  8. Barrio de La Paz

IklimÉdit

Data iklim pikeun Mélilya
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 16
(61)
16
(61)
17
(63)
20
(68)
25
(77)
27
(81)
29
(84)
29
(84)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
23
(73)
Per poé °C (°F) 13
(55)
13
(55)
15
(59)
16
(61)
18
(64)
22
(72)
24
(75)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
15
(59)
18
(64)
Rarata panghandapna °C (°F) 10
(50)
11
(52)
12
(54)
13
(55)
15
(59)
18
(64)
21
(70)
22
(72)
21
(70)
17
(63)
13
(55)
11
(52)
15
(59)
Rarata poé présipitasi 8 9 9 7 6 3 1 2 3 7 7 8 70
Sumber: Weatherbase[2]

TransportasiÉdit

 
Munara suar di Mélilya

Mélilya kahubung jeung Málaga, Madrid, Granada, sarta Almería ku udara ogé jeung Málaga sarta Almería ku féri. Air Nostrum ngapung ti Bandar Udara Mélilya ka Almeria, Granada, Valencia, jeung Madrid. Ándalus Líneas Aéreas bakal ngapung ti Mélilya ka Palma de Mallorca, Barcelona, Málaga, jeung Girona.

Hubungan internasionalÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Phoenician cities and colonies navbox Citakan:Administrative divisions of Spain