Project Pop

Project Pop mangrupa grup musik anu asalna ti Bandung.anu dipikawanoh rumpaka-rumpaka laguna téh guyonan[1].Anggotana asalna ti grup bobodoran Padhyangan[1]. Project pop mangrupa band komedi kréatif anu asalna ti grup Padhyangan, kelompok anu diwangun ping 4 desember 1982 ieu anggotana téh mahasiswa-mahasiswa ti Fakultas Sastra Universitas Padjadjaran jeung Fakultas Ilmu Sosial dan Politik Universitas Katholik Parahyangan[1]. Kecap Padhayangan sorangan mangrupa singgetan tina Padjadjaran jeung parahyangan[1]. Maranéhna nyieun kelompok ieu pikeun nyalurkeun bakat jeung ide-ide anu garélo ti anggotana dina widang seni[1].

Mimitina padhayangan ngan saukur ngayakeun kagiatan panggung dina wangun kabarét[1].Sajalan jeung kaseriusan kelompok ieu dina karir,anggota-anggotana gé gonta-ganti[1]. Tapi Iszur muchtar jeung Denny Chandra anu mimiti aktip ti taun 1984 angger di grup ieu[1]. Tuluy dibaturan ku Daan Aria, Joehana, Iang Dharmawan sarta Wawan Hanura anu gabung taun 1986[1]. Jang tetep mertahankeun éksistensina di dunya hiburan, P-Project ngayakeun regenerasi ku cara ngawangun adi-adina dina hiji grup anu dibéré ngaran Project Pop anu personilna Gumilar Nurochman (gugum), Wahyu Rudi Astadi (odie), Mochammad Fachroni (oon), Kartika Rachel Panggabean (Tika), Djoni Permato (udjo), Hermann Josis Mokalu (Yosi) jeung Hilman Mutasi (hilman)[1].

Project pop miboga konsép anu béda jeung P-Project,lamun P-Project ngaparodikeun lagu anu geus dipikawanoh saméméhna, ari project pop nyieun lagu anyar anu aya unsur bobodoranana[1]. Masih dihandapeun bandéra Musica Studio’s project pop geus ngaluarkeun album Lumpia vs Bakpia, Tu Wa Ga Pat, Bli Dong Plis, jeung PopOK,POP Circus, Six-A-Six,Top Of The POP jeung anu pamungkas YOU GOT Project POP anu suksés ngirut masarakat[1]. Misi ti P-Project sorangan nyaéta nyieun hiji badan usaha sacara profesional pikeun jadi market leader dina widang jasa hiburan, hususna bobodoran di rupa-rupa média contona panggung, TV, radio, média citak, jeung internet[2].

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l PROFIL PROJECT POP(diakses 4 Desember 2011)
  2. Project Pop(diakses 4 Desember 2011)