Mancini Nalika Ngalatih Man. City

Roberto Mancini (babar tanggal 27 Nopémber 1964 di in Jesi, Ancona), manéhna nyaéta mantan pamaén bal kasohor asal Italia nu ayeuna miboga profesi salaku pelatih.[1] Mancini ngamimitian debutna di Liga Italia Seria A jeung Bologna Dina 12 Séptémber 1981.[rujukan?] Dina taun satuluyna manéhna dibeuli ku Sampdoria nepi ka taun 1997.[1] Tuluy manéhna maén keur Lazio (1997-2000) jeung tuluy Leichester City (2001).[1] Sanggeus pensiun salaku pamaén, Manchini ngamimitian ngalatih Fiorentina (2001).[1] Manéhna mawa tim éta jadi Juara Coppa Italiadi taun mimiti.[1] Mancini tuluy ditunjuk salaku ménéjér Lazio taun 2002 jeung sukés meunangkeun Coppa Italia dina taun 2004.[1] Dina taun éta ogé manéhna ngumumkeun pindah ka Inter Milan.[1] Jeung Inter, manéhna meunangkeun 2 kali Coppa Italia (2005 jeung 2006), dua kali Supercoppa Italia (2005 jeung 2006) jeung 3 kali Scudetto ( 2005-2006, 2006-2007, jeung 2007-2008), jeung jadi pelatih pangsusésna di Inter salila 30 taun.[1] Ngan Mancini gagal nuluykeun préstasi éta di Kompetisi Eropa.[1] Dina 29 Méi 2008, Inter ngumumkeun sacara resmi ngeureunkeun Mancini, lantaran paraséa jeung ketua kleub, Massimo Morati.[rujukan?] Teu kaduga-duga, Mancini ahirna ngaganti posisi Mark Hughes di Manchester City.[1] Kajadian ieu lumangsung dina tanggal 19 Désémber 2009.[1] Mancini langsung nyatet suksés gedé dina musim kadua di Manchester City.[2] Manéhna bisa mawa kleub éta meunang trofi * liga primer Inggris musim 2011-2012.[2] keur Mancini, gelar Liga Primer éta mangrupa trofi kadua salila ngalatih City.[2] Dina musim kahiji, manéhna bisa méré trofi Piala FA.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k (id)Roberto Mancini (diakses 21 Perbuari 2016)
  2. a b c d (id)Profil dan Biodata Mehdi Benatia (diakses 19 Pebruari 2016)