Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

27 Nopémber nyaéta poé ka-331 dina sataun (ka-332 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 34 poé.

KajadianÉdit

  • 1868 – Patempuran Leuwi Washita: Létkol Angkatan Darat AS George Armstrong Custer mingpin serangan ka Suku Cheyenne nu nyicingan daérah panampungan.
  • 1895 – Di Klub Swédia-Norwégia di Paris, Alfred Nobel néken wasiat pamungkasna sarta kasaksianna, nyayogian warisanna pikeun ngadegkeun Hadiah Nobel sabada mun manéhna geus maot.
  • 1940 – Di Romania, partéy fasis Pangawal Wesi nelasan leuwih ti 60 pangrojong Raja Romania Carol II nu ditawan sarta pamumpang pulitik séjénna.
  • 1942Perang Dunia II: Di Toulon, Angkatan Laut Perancis nilem-nilemkeun kapal laut jeung kapal selamna dina raraga ngarah teu karebut ku Nazi.
  • 1975IRA nelasan Ross McWhirter, sabada konferénsi préss di mana McWhirter ngumumkeun hadiah pikeun saha-saha nu bisa néwak palaku sababaraha kali pengeboman jeung panembakan di Inggris.
  • 1983 – Boeing 747 Avianca 011 murag di deukeut Bandara Barajas, Madrid, nelasan 181 jalma.
  • 1989 – Boeing 747 Avianca 203 ngabeledug saluhuren Kolumbia, nelasan 107 jalma di luhur sarta tilu di lemah. Kartél Madellin ngaku tanggung jawab kana serangan éta.
  • 1997 – Dua puluh lima jalma dibantéy dina pangbantéan Souhane kadua di Aljazair.
  • 2001 – Atmospir hidrogén katimu dina planét saluareun tatasurya, Osiris, ku Téleskop Luar Angkasa Hubble. Mangrupakeun atmospir munggaran nu katimu saluareun tatasurya.
  • 2009 – Karéta Nevsky Express ngabeledug alatan bom dina jajalaneun karéta antara Moskow jeung Saint Petersburg, tiguling sarta ngabalukarkeun 26 jalma maot jeung 96 cidera.
  • 2015 – Di Amérika, saurang panémbak sajeroeun gedong fasilitas KB di Colorado Springs, Colorado, nembakan saheunteuna opat pulisi. Saurang pulisi tuluy palastra. Dua urang sipil ogé sarua palastra jeung genep taratu. Si panémbak antukna nyerah.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit