Kapuloan Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi Kapuloan Riau wawatesan jeung Laut Cina Kidul di beulah kalér; Nagara Malaysia jeung Propinsi Kalimantan Kulon di wétan; Propinsi Sumatra Kidul jeung Jambi di beulah kidul; sarta Nagara Singapura, Malaysia, jeung Propinsi Riau di beulah kulon.

Kapuloan Riau
Coat of arms of Riau Islands.png

Lambang Kapuloan Riau
"Berpancang Amanah Bersauh Marwah"
Riau Islands in Indonesia (special marker).svg

Peta lokasi Kapuloan Riau
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Tanjungpinang
Gubernur Muhammad Sani
Lega 251.000 km2
  • 96% perairan, 4% daratan
  • 1350 pulau
Pangeusi 1.200.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 4
Kota 2
Kacamatan 40
Kalurahan/Désa 242
Suku Suku Melayu, Suku Bugis, Suku Jawa, Suku Sunda, Tionghoa, Suku Minang, Suku Batak, Suku Flores, Suku Banjar
Ageman Islam, Kristen, Buddha, Hindu
Basa Bahasa Melayu, Bahasa Indonesia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi:

(?)

Propinsi ieu miboga 4 kabupatén jeung 2 kota. Pulo-pulo pangpentingna dumasar jumlah pangeusi nyaéta Bintan, Batam, jeung Karimun.

Poténsi daérahÉdit

Numutkeun Prof.Dr.Rahmad Faisal, kakayaan alami nu aya ri Kabupatén Bintan kacida loba ragemna, saperti bauksit, timah, nikel jsb.

Sosial kamasarakatanÉdit

Suku bangsaÉdit

Malayu, Bugis, Jawa, Sunda, Arab, Tionghoa, Padang, Batak, Florés, Banjar.

BasaÉdit

AgemanÉdit

Islam, Katolik, Protéstan, Budha

Daérah Tingkat IIÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Bintan Bandar Seri Bentan
2 Kabupatén Kapuloan Anambas Terempa
3 Kabupatén Karimun Tanjung Balai Karimun
4 Kabupatén Lingga Daik
5 Kabupatén Natuna Ranai
6 Kota Batam -
7 Kota Tanjung Pinang -


ÉnérgiÉdit

Gas alam cair di Kabupatén Natuna

PertambanganÉdit

Bauksit, timah, granit

Kondisi jeung sumber daya alamÉdit

Kondisi alamÉdit

Kondisi alam Propinsi Kapuloan Riau loba sumber dayana. Kondisi ieu ditambah deui ku kanyataan yén propinsi ieu miboga sumber daya nu teu dipiboga ku daérah séjén

Kaanékarageman hayatiÉdit

Sumber daya alamÉdit

TransportasiÉdit

KomunikasiÉdit

Pérs jeung médiaÉdit

Seni jeung budayaÉdit

MusikÉdit

Ghazzal, Gambus

TarianÉdit

Zapin, Serampang 12, Serampang Laut, jogéd dankung, mak inang pulau kampai

Seni TéaterÉdit

Téater Makyong di Bintan, Téater Bangsawan di Daik-Lingga, Téater Mendu di Natuna