Buka ménu utama

Républik Slovakia mangrupa hiji nagara peupeusan Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu miboga laut ieu tepung wates sareng Polandia di beulah kalér, Céko di kalér-kulon, Ukraina di wétan, Hungaria di kidul, jeung Austria di kidul-kulon.

Slovenská republika
Républik Slovakia
Bandéra Slovakia Lambang Slovakia
Lagu
Nad Tatrou sa blýska
"Guludug di Luhureun Tatras"


Location of Slovakia
Lokasi  Slovakia  (héjo kolot)

– di buana Éropa  (héjo & kulawu kolot)
– di Uni Éropa  (héjo)  —  [Legenda]

Ibu kotaBratislava
48°09′N 17°07′E
Kota panggedéna ibu kota
Basa resmi Slovak
Grup étnis (2001) 85.8% Slovak,
9.7% Hungar,
1.7% Rom,
2.8% nu lian jeung teu kaspésifikasi
Démonim Slovak
Pamaréntah Républik parleménter
 -  Présidén Andrej Kiska
 -  Perdana Mentri Robert Fico
Kamerdékaan
 -  ti Austria-Hungaria
salaku Cékoslovakia
28 Oktober 1918 
 -  ti Cékoslovakia 1 Januari 19931 
Asup ka
 Uni Éropa
1 Méi 2004
Aréa
 -  Total 49,035 km² (129)
18,932 mil² 
 -  Cai (%) negligible
Populasi
 -  Perkiraan  2010 5,440,078[1] (111)
 -  Sénsus 2001 5,379,455 
 -  Kapadetan 111 /km² (88)
287 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $120.758 billion[2] 
 -  Per kapita $22,267[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $86.262 billion[2] 
 -  Per kapita $15,906[2] 
Gini? (2005) 26 (handap
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0.818[3] (luhur pisan) (31)
Mata uang Euro ()2 (EUR2)
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
TLD Internét .sk3
Kode telepon ++4214
1 Cékoslovakia peupeus kana Céko jeung Slovakia.
2 Saméméh 2009: Koruna Slovak
3 Ogé .eu
4 Ngagunakeun kode 42 bareng jeung Céko nepi ka 1997.

Ti 1 Januari 2009, Slovakia mimiti ngagunakeun mata uang Euro.

Babagian administratifÉdit

Slovakia dibagi kana 8 daérah (kraj), masing-masing dingaranan dumasar kana kota utamana:

Masing-masing kraj dibagi deui kana sababaraha distrik (okres). Slovakia ayeuna miboga 79 distrik.

Tempo ogéÉdit

RéferénsiÉdit

  1. Statistics Slovakia. Retrieved 30-06-2011.
  2. a b c d "Slovakia". International Monetary Fund. Diakses tanggal 20 February 2011. 
  3. "Human Development Report 2010" (PDF). United Nations. 2010. Diakses tanggal 5 November 2010. 

Tumbu kaluarÉdit

    Tingali ogé Slovakia di Wikivoyage