Stasion Parungpanjang

Stasion Parungpanjang nya éta stasion nu lokasina di Parung panjang, Kabupatén Bogor.[1] Dina rohang pagawéana Stasion Parungpanjang ayana di km 41+463.[2]

SajarahÉdit

 
Papan nu ngajelaskeun yén stasion aya di luhur +54 méter.

Dina mangsa bangsa Indonésia masih diéréh ku bangsa Walanda, stasion ieu dijieun minangka stasion pikeun ngangkut pibekeleun sabab harita aya di tengah antara Mérak jeung Batavia atawa Jakarta mangsa kiwari.[1] Mangsa harita stasion ieu stasion gedé leuwih gedé tibatan Stasion Tanahabang.[1] Stasion ieu geus teu jadi titik pamungkas stasion nu geus diéléktrisasi sabab ruteuna geus dipanjangkeun nepi ka Stasion Maja.[1] Stasion ieu aya di hareupeun Pasar Parung Panjang.[1] Ruteu jalana teu jauh ti jalan gedé Curug - Parung Panjang - Lebakwangi, hal ieu nu ngalantarankeun loba panumpang nu asalna ti Curug turun di stasion ieu.[1]

Layanan Karéta ApiÉdit

RANGKASBITUNG LINE[3]
Tanah Abang Palmérah Kebayoran Pondok Ranji Jurang Mangu Sudimara Rawa Buntu Serpong Cisauk Cicayur Parung Panjang Cilejit Daru Ténjo Cikoya Maja Citeras Rangkasbitung

SumberÉdit

  1. a b c d e f "Heritage - Kereta Api Indonesia". heritage.kai.id. Diakses tanggal 2021-03-05. 
  2. Muhamad <asep.muhamad[at]torche.co.id>, Asep. "Stasiun Kebayoran, Parung Panjang dan Maja serta Jalur Ganda dan Elektrifikasi antara Parung Panjang dan Maja Resmi Dioperasikan". dephub.go.id. Diakses tanggal 2021-03-05. 
  3. Admin. "Home". KRL (dalam en-US). Diakses tanggal 2021-03-05.