Buka ménu utama


Yovie and The Nuno

Yovie & Nuno nyaéta grup band Indonesia anu diadegkeun di Bandung, Jawa Barat anu anggotana nyaéta Yovie Widianto, Dudi Oris, Diat, Gail, Ersta, jeung Rere dina formasi munggaran anu dingaranan Yovie & The Nuno bulan Maret 2004 (saméméh Yovie & Nuno)[1]. Dina tungtung taun 2007, ayana pengunduran diri ti Gail, Ersta, jeung Rere,anu ngabalukarkeun ayana parobahan ngaran deui jadi Yovie & Nuno sarta nambahan vokalis Dikta jeung gitaris Diat[1]. Taun 2001, Yovie ngarilis album jeung bandéra Yovie & Nuno anu judulna Semua Bintang[1]. Ngaran band ieu dicokot tina basa Latin Numero Uno, anu hartina nomer hiji[1]. Band anu dijieun ku Yovie Widianto ieu mangrupa wangun tina idéalisme Yovie anu teu bisa dimaksimalkeun di band Kahitna.Dina album ieu, lian ti bareng jeung The Nuno, Yovie ogé kolaborasi jeung Andi /rif, Fariz RM, Glenn Fredly, Audy, jeung salah sahiji anggota grup Warna[1]. Tilu taun saterusna, Yovie & Nuno ganti ngaran jadi Yovie & The Nuno sarta ngarilis album anyar anu judulna Kemenangan Cinta 2004[1]. Di album kadua ieu,anggota The Nuno aya nu diganti, lolobana ti Surabaya[1]. Anggota The Nuno dina album kadua ieu nyaéta Ersta, mantan bassis X-men bass, Gail vokal, Diat gitar, Rere drum, jeung Dudi Oris vokal[1]. Album munggaran anu dirilis taun 2001 anu judulna SEMUA BINTANG[2].Dina éta album aya lagu kojona nyaéta Indah Kuingat Dirimu anu langsung ngirut masarakat Indonesia anu resep kana musik[2]. kasuksésanana manjang nepi ka album kadua, KEMENANGAN CINTA anu dirilis taun 2004[2].Lagu anu jadi kojona nyaéta Lebih Dekat Denganmu, Nanti (Juwita) ningalikeun kahayang Yovie & The Nuno pikeun leuwih ngajembaran musikna[2].

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h PROFIL YOVIE & NUNO(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c d Yovie And Nuno(diakses 4 Desember 2011)