Buka ménu utama

Wikipedia β

Nanggroe Acéh Darussalam

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Aceh)
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Acéh pindah ka kaca ieu. Keur kagunaan séjénna, tempo Acéh (disambiguasi).

Nanggröé Acéh Darussalam nyaéta hiji Daérah Istiméwa satingkat propinsi nu aya di Pulo Sumatra sarta magrupakeun propinsi pangkulonna di Indonésia. Daérah ieu wawatesan jeung Teluk Benggala di beulah kalér, Samudra Hindia di beulah kulon, Selat Malaka di beulah wétan, sarta Sumatra Utara di beulah kidul jeung wétan-kidul.

Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
Coat of arms of Aceh.svg

Lambang Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
"Pancacita"
(ti basa Sangsakerta nu hartina "Lima cita-cita")
Locator Aceh final.png

Peta lokasi Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
Koordinat 2°-6° LU dan 95°-98° BT
Dasar hukum UU RI No. 24/1956
UU RI No. 44/1999
UU RI No. 18/2001
Tanggal penting 7 Desember 1959 (poé jadi)
Ibu kota Banda Aceh (baheulana Koetaradja)
Gubernur dr. H. Zaini Abdullah
Lega 55.390 km2
Pangeusi  
  • 2.621.271 (1980)
  • 3.409.900 (1990)
  • 4.010.865 (2000)
Kapadetan 80/km2
Kabupatén 23
Kota 4
Kacamatan 227
Kalurahan/Désa 5.862
Suku Aceh, Gayo, Alas, Aneuk Jamee, Melayu Tamiang, Kluet, Devayan, Sigulai, Julu, Haloban,dll
Ageman Islam (97,6%), Kristen (1,7%), Hindu (0,08%), Budha (0,55%)
Basa Aceh, Gayo, Indonesia dll
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Bungong Jeumpa

Ramatloka resmi: http://www.nad.go.id

(?)
Sanggeus tsunami di Acéh

Eusi

Babagian AdministratifÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu luarÉdit