Buka ménu utama

Teluk Benggala, teluk panggedéna sadunya,[3] aya di beulah kalér-wétan Samudra Hindia. Teluk Benggala wawatesan jeung India sareng Sri Lanka di kulon, Bangladés di kalér, sarta Myanmar sareng Kapuloan Andaman jeung Nikobar di wétan. Teluk Benggala ngawengku aréa kirang langkungna 2.172.000 km².

Peta Teluk Benggala
Location Asia Kidul
Rupa Teluk
Aliran asup utama Samudra Hindia
Wewengkon Basin India, Bangladés, Thailand, Myanmar, Indonésia, Malaysia, Sri Lanka[1][2]
Wewengkon permukaan 2.172.000 km²
Pamandangan kana Teluk Benggala ti Visakhapatnam, India

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Bacaan salajengnaÉdit

Tumbu kaluarÉdit

SumberÉdit

  Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umum Encyclopædia Britannica. Cambridge University Press.  Koordinat: 15°N 88°E / 15°N 88°E / 15; 88

Citakan:Waters of South Asia