Buka ménu utama
Peta géografis Afrika, némbongkeun wates ékologis nu ngawangun aréa sub-Sahara
Peta wawatesan nagara nu dihubungkeun ku wawatesan ékologis

Afrika sub-Sahara mangrupa istilah anu dipaké pikeun ngagambarkeun nagara-nagara di buana Afrika nu teu dianggap kaasup bagian Afrika Kalér.

Nagara-nagara di Afrika sub-SaharaÉdit

Aya 42 nagara nu nempatan daratan Afrika sub-Sahara. Aya 6 nagara kapuloan kaasup Madagaskar, Seychelles, Komoro, Tanjung Verde, jeung Sao Tome jeung Principe. Mauritius umumna teu dianggap salaku bagian ti kapuloan Afrika sub-Sahara ku lantaran séké-sélér nu ngawangun nagara éta didominasi ku kaom India Wétan, Séké Han (Tiongkok), jeung Perancis. Dumasar skéma klasifikasi ieu, nagara-nagara Afrika sub-Sahara nyaéta:

Afrika TengahÉdit

Afrika WétanÉdit

Afrika KidulÉdit

Afrika KulonÉdit

Nagara-nagara kapuloan AfrikaÉdit

Téritorial jeung departeménÉdit

Tumbu kaluarÉdit