Buka ménu utama

Bandara Internasional Soekarno-Hatta atawa Soekarno-Hatta International Airport nyaéta bandara internasional utama nu ngalayanan ibu kota Indonésia, Jakarta jeung sabudeureunnana. Bandara nu dioperasikeun ku PT Angkasa Pura II ieu miboga kode IATA CGK jeung kode ICAO WIII.

Bandara Internasional Soekarno-Hatta
{{{gambar}}}
Kode IATA CGK
Kode ICAO WIII
NGalayanan Tangerang, Banten
Nagara {{{nagara}}}
Pengelola {{{pengelola}}}
Tipe sipil
Zona waktu UTC+7
Élevasi 10 m (34 f)
Koordinat 6° 7′ 32,4″ LKi,
106° 39′ 21,23″ BWé
Landas pacu
Arah Panjang Pabeungeutan
ft m
07R/25L 12.007 3.660 beton
07L/25R 11.811 3.600 beton

Data-dataÉdit

 
Bandara Soekarno-Hatta Terminal I

Data BandaraÉdit

  • Lokasi : Tangerang, Banten, sabudeureun 20 kilométer ti Jakarta Barat
  • Luas : 1,8 rébu héktar , ngawengku lima kacamatan, Néglasari, Benda, Rawabokor, Kosambi jeung Teluk Naga
  • Luas Aréa Parkir: terminal I, 64.128 méter, bisa nampung 2.410 mobil. Terminal II, 51.330 méter, bisa nampung 2.700 mobil.
  • Ngalayanan penerbangan domestik jeung internasional,
  • Jarak ti Jakarta: 12 km (7 mil),
  • Posisi 06°07´32"S, 106°39´21"T,
  • Élevasi 10m (32 kaki),
  • 2 Terminal panumpang, 1 terminal husus (Haji/TKI), 8 Aircraft Stand

Data Lapangan TerbangÉdit

2 landas pacu
Runway 1: Héading 07R/25L, 3.660m (12,007 ft), ILS
Runway 2: Héading 07L/25R, 3.600m (11,811 ft), ILS

Terminal jeung Maskapai PenerbanganÉdit

 
Interior salahsahiji bagian tina terminal.

Bandara Internasional Soekarno-Hatta miboga 3 terminal. Terminal 1 ngaladenan sakabéh penerbangan domestik kajaba penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways. Terminal 2 ngaladenan sabagian penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways sarta sakabéh penerbangan internasional. Terminal 3 mangrupa terminal husus nu dipaké keur haji jeung ngiangkeun TKI. Terminal 1 jeung 2 disusun dina wangun liniér atawa semicircular.

Terminal 1Édit

Terminal ieu miboga 3 sub-terminal, nyaéta sub-terminal A, B, dan C.

Terminal 1AÉdit

Terminal 1BÉdit

Terminal 1CÉdit

Terminal 2Édit

Terminal 2 miboga 3 sub-terminal, nyaéta sub-terminal D keur sakabéh penerbangan internasional nu dioperasikeun ku maskapai penerbangan asing, sub-terminal E keur sakabéh penerbangan internasional nu dioperasikan ku maskapai pernerbangan lokal, jeung sub-terminal F keur sakabéh penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Sriwijaya Air jeung Nam Air.

Terminal 2DÉdit

Terminal 2EÉdit

Terminal 2FÉdit

Terminal 3Édit

Tempo ogeÉdit

Tumbu luarÉdit