Ciburial, Cimenyan, Bandung

désa di Bandung, Jawa Barat

Ciburial nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Cimenyan, Kabupatén Bandung, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ieu désa mangrupa désa pangkalérna di Kabupatén Bandung. Sacara géografis koordinatna, nyaéta:

Désa  Ciburial
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténBandung
KacamatanCimenyan
Pamaréntahan
 • Nami KuwuImam Soetanto, S.E.
Lega599,612 HA
Pangeusi12.528 jiwa (Désémber 2011)
Kapadetan1.700 jiwa/Km

WGS : 6° 51′ 19.01″ S, 107° 38′ 38.4″ E -6.855281, 107.644

Geo URI : -6.855281,107.644 geo:-6.855281,107.644

UTM : 48M 792223 9241444

SajarahÉdit

Di handap ieu dibéréndélkeun nu kungsi jadi pamingpin désa Ciburial (Kuwu):

  • Kahmi (1901-1905)
  • Muharif (1905-1913)
  • Sumanta (1913-1915)
  • Rapi'i (1915-1916)
  • Martadisastra (1916-1925)
  • Sumanta (1925-1930)
  • Sastra Atmaja (1930-1932)
  • Wiranta (1932-1946)
  • Aspia (1946-1948)
  • Eye (1948-1950)
  • Hamim Winata (1950-1978)
  • Sastrawijaya (1978-1978)
  • Komsin S. (1978-1979) Pajabat Samentara
  • Sastrawijaya (1979-1979)
  • Kimsin S. (1979-1988)
  • RahmanN (1988-1988) Pajabat Samentara
  • Aminudin (1988-1998)
  • Cucu Suanda (1998-1999) Pajabat Samentara
  • Aminudin (1999-2007)
  • Imam Soetanto, S.E. (2007-kiwari)

Profil PamaréntahanÉdit

Wewengkon désa Ciburial diwangun ku opat (4) dusun, 51 unit RT sarta 12 unit RW.

No. Dusun / RW Ngaran Kampung / Wewengkon Jumlah RT
1 Dusun I / 01 Babakan, Baribis, Lebaksiuh, Legokmindi, 5
2 Dusun I / 02 Cikurutug, Cihuni, Cibengang, Keusik Ipis, Cimenteng 5
3 Dusun I / 03 Ciburial, Singagati, Pasir Pakar Wétan, Bewak 4
4 Dusun II / 04 Sekebuluh, Léngkob Pakar Wétan, Pasir Béntang 4
5 Dusun II / 05 Sekepicung, Cibacang, Renggel, Cirahayu, Rancakendal, Rancakalong, Dago Pakar 5
6 Dusun II / 06 Kordon, Cirapuhan, Cicau, Ciogong, Dago Pakar 4
7 Dusun III / 07 Pakar Kulon, Pakar Kulon, Dago Pakar 4
8 Dusun III / 08 Pakar Kulon, Pakar Kalér 4
9 Dusun IV / 09 Negla, Sekejolang 3
10 Dusun IV / 10 Kordon II, Ciharegem, Ciharegem Penclut 4
11 Dusun IV / 11 Pasanggrahan, Barutunggul, Gadog Muril 5
12 Dusun III / 12 Pakar Wetan, Pasir Pakar Wétan, Pakar Wétan, Ceger 4
Total 51

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

Sacara géografis, wates wialayah désa Ciburial kalawan sawatara wewengkon administratif, boh anu kaasup ka wewengkon administratif kabupatén Bandung, kabupatén Bandung Barat atawa Kota Bandung, nyaéta:

Kalér : Kacamatan Lémbang (Kabupatén Bandung Kulon)
Kidul : Kota Bandung
Wétan : Kacamatan Cimenyan (Kabupatén Bandung)
Kulon : Kabupatén Bandung Kulon

GéografisÉdit

DémografiÉdit

AtikanÉdit

AtikanÉdit

Atikan formal TK atawa RA SD atawa MI SMP atawa MTS SMA atawa MA SMK Paguron luhur Séjénna
Nagri 10 - 2 - - - -
Swasta - 10 - 1 - 1 -
Total 10 10 2 1 - 1 -
Data sakola di Ciburial, Cimenyan, Bandung

Sumber: Buku Profil Désa Ciburial taun2013 Profil Désa Ciburial 2013 Ciburial, Cimenyan, Bandung (2013)

PoténsiÉdit

TatanénÉdit

PakebonanÉdit

Tumbu LuarÉdit

  1. Website Désa Ciburial: Website Désa Ciburial
  2. Fan Page Désa Ciburial:Désa Ciburial
  3. Peta Désa Ciburial:Peta Lokasi Désa Ciburial

Koordinat: 6°51′19″S 107°38′38″E / 6.85528°S 107.64389°E / -6.85528; 107.64389