Buka ménu utama

Dépok, Cisompét, Garut

désa di Garut, Jawa Barat

Profil PamaréntahanÉdit

ku sabab désa Dépok caket ka Pameungpeuk, jadi warga téh atanapi barudak seeur sakola di Pameungpeuk. Cisompét teu mangaruh kana ekonomi Dépok.

Profil DaérahÉdit

Ti daérah ieu 70% nyaéta hutan, 25% nyaéta lahan pertanian, jeung 5% nyaéta pamukiman panduduk terutama daérah tengah jeung kalér.

Wates WilayahÉdit

  • Kalér: Sukanagara
  • Kidul: Kacamatan Pameungpeuk
  • Kulon: Kacamatan Pameungpeuk
  • Wétan: Kacamatan Cibalong

GéografisÉdit

Letakna di kajangkungan 250m-300m ti laut. Curah hujana 1500mm per taun. Suhuna 28'C dugi 32'C

DémografiÉdit

lolobana pangeusina nyaéta urang Sunda, sarta 5% urang Jawa jeung 4% urang Madura.

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

Lahan tani 80% kaasup ka kawasan patani terpadu. Hasilna dikirim ka Tasikmalaya, Bandung.

PakebonanÉdit

WisataÉdit

Dépok ngagaduhan poténsi wisata kalayan suasana anu natural, kayaning ngojay di Cikaso jeung barudak, dahar sangu salé jeung suasana padésaan tur ngarasakeun éndahna Gunung Nagara.

TransportasiÉdit

Ti Jakarta naék bus jurusan Jakarta-Garut, tapi lamun ti Bandung naék bus ka Pameungpeuk. Jarak transportasi:

Ti Jakarta: 236 km
Ti Bandung: 140 km
Ti Garut: 83 km
Ti Cisompét: 12 km

Tumbu LuarÉdit