Buka ménu utama

Gedong Perundingan Linggarjati

Gedong Perundingan Linggarjati nyaéta tempat diayakeunanan perundingan Linggarjati. Perundingan Linggarjati nyaéta hiji perundingan antara Indonésia jeung Walanda di Linggarjati, Jawa Kulon anu ngahasilkeun kasapukan ngeunaan status kamerdikaan Indonésia.[1] Hasil rundingan ieu ditandatanganan di Istana Merdeka Jakarta dina 15 Nopémber 1946 sarta resmikeun ku kadua nagara dina 25 Maret 1947.[1]

SajarahÉdit

taun1918, ditempat ieu nangtung gubuk milik Jasitem.[2] taun1921 ku saurang Walanda ngaranna Tersana, gubuk éta di rombak jadi semi permanenen.[2] taun1930 diwangun jadi permanent sarta jadi runah ancik Van Ost Dome (urang Walanda).[2] taun1935, dikontrak ku Heiker (urang Walanda) sarta dijadikeun hotél anu ngaranna Rustoord.[2] taun1942 Jepang ngajajah Indonésia sarta hotél ieu digantian jadi Hokay Ryokan.[2] taun1945 sabada proklamasi kamerdikaan Indonésia hotél ieu dibéré ngaran Hotél Merdika.[2] taun1946 di gedung ieu lumangsung kajadian sajarah nyaéta perundingan antara pamaréntahan Indonésia sarta pamaréntahan Walanda anu ngahasilkeun Naskah Linggarjati ku kituna gedong ieu mindeng disebut GEDONG PERUNDINGAN LINGGARJATI.[2] taun1948-1950, saprak aksi militer soldadu II gedong ieu dijadikeun markas soldadu Walanda.[2] taun1950-1975 ditempatan ku Sakola Dasar Nagari Linggarjati. Kaayaan ieu nerus sabada Jepang nyicingan Indonésia sarta diteruskeun sanggeus kamerdikaan Indonésia.[1] Dina jaman pendudukan Jepang, hotél kasebut robah ngaranna jadi Hotél Hokay Ryokan.[1] Sabada Proklamasi Kamerdikaan RI taun1945 hotél ieu dibéré ngaran Hotél Merdika.[1] Lamun diperhatikeun, papasingan rohangan dina Musieum Perundingan Linggajati ayeuna masih mangrupa papasingan rohangan wangunan hotél.[1]

LokasiÉdit

Musieum Perundingan Linggajati perenahna di Désa Linggajati, sarta kaasup dina Kacamatan Cilimus, Kabupatén Kuningan, Jawa Kulon.[1]Désa Linggajati perenahna dina jangkungna 400 méter ti permukaan sagara.[1] Désa ieu diaping ku tilu désa, nyaéta di palebah kidul berbatasan jeung Désa Linggamekar, di palebah kalér berbatasan jeung Désa Linggaindah jeung di palebah kulon berbatasan jeung Gunung Ciremai.[1]Désa Linggajati berjarak 35 km ti Cirebon sarta 17 km ti Kuningan.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j (id)Sejarah indonesia.
  2. a b c d e f g h Wawan Hermawan Spk.Kuningan Menembus Waktu. Humas Pemda Kabupaten Kuningan 2000. Kuningan.