Buka ménu utama

Golono nyaéta kadaharan nu aslina ti daérah wétan saperti Kuningan, Cibingbin, jeung Ciwaru. [1] Bahan dasarna tina hampas tahu nu dibulen ku tipung, tuluy digoréng.[1]Loba didagangkeun di tukang goréngan bareng jeung combro, bala-bala, goréng cau, jeung sajabana.[2] Ilaharna didahar haneut-haneut dibarung jeung nyetrok cengék, loyog pikeun sarapan isuk-isuk, jang batur buras atawa lontong, malahan golono sok dipaké deungeun sangu ogé.[1][2] Golono kaasup kadaharan lokal nu mandiri ti Kabupatén Kuningan sagigireun peuyeum, sangu kasréng, jeung sajabana.[3]


Bahan-bahanÉdit

  • Tipung tarigu, dicaian pikeun ngabulen hampas tahu
  • Hampas tahu, dicampur jeung bungbu[1]

BungbunaÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c d e "Golono, Si Pedas yang Renyah di Luar namun Lembut di Dalam". Radar Cirebon. 2016-01-25. http://www.radarcirebon.com/golono-si-pedas-yang-renyah-di-luar-namun-lembut-di-dalam.html 
  2. a b "Makanan khas dan Cindramata". http://www.depokmart.com/id3/1344-1241/Kuningan_28316_depokmart.html 
  3. Yani Nurfitri Hadiyaniyah (2012). LEKSIKON MAKANAN TRADISIONAL SUNDA DI KABUPATEN KUNINGAN (Kajian Etnolinguistik). pp. 97-98.