Buka ménu utama

Wikipedia β

Pikeun kagunaan séjén tina Jamaika, tempo Jamaika (disambiguasi).

Coordinates: 18°10′57″N 77°19′18″W / 18.1823878°N 77.3217773°W / 18.1823878; -77.3217773

Jamaika (Basa Inggris: Jamaica) nyaéta hiji nagara di Antillen Gedé, kalawan panjang 234 kilometres (145 mi), sarta lébar nepi ka 80 kilometres (50 mi), jeung aréa 10.990 kilométer pasagi (4.243 mil pasagi). Nagara ieu aya di Laut Karibia, kira-kira 145 kilometres (90 mi) kiduleun Kuba, jeung 191 kilometres (119 mi) kuloneun Hispaniola. Padumuk aslina, urang Taino—nu maké basa Arawak, méré pulo ieu ngaran Xaymaca, hartina "Lemah Kai jeung Cai", atanapi "Lemah Cinyusu".[4]

Jamaica
Jamaika
Bandéra Jamaika Lambang Jamaika
Motto
"Out of Many, One People"
Lagu
"Jamaica, Land We Love"
Lagu Karajaan
"God Save the Queen"
Location of Jamaika
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kingston
17°59′N 76°48′W
Basa resmi Basa Inggris
Démonim Jamaican
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung Monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Patrick Allen
 -  Perdana Mentri Andrew Holness
 -  Perdana Mentri katunujuk Portia Simpson-Miller
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 6 Agustus 1962 
Aréa
 -  Total 10.991 km² (ka-166)
4.244 mil² 
 -  Cai (%) 1,5
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2010 2.847.232[1] (ka-133)
 -  Kapadetan 252 /km² (ka-49)
656 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $23,716 milyar[2] 
 -  Per kapita $8.727[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $13,694 milyar[2] 
 -  Per kapita $5.039[2] 
Gini? (2000) 37,9 (sedeng
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,688[3] (luhur) (ka-80)
Mata uang Dolar Jamaika (JMD)
Zona wanci (UTC-5)
TLD Internét .jm
Kode telepon +1-876

Eusi

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. The CIA World Factbook – Jamaica. Ditarima 27 Juni 2007.
  2. a b c d "Jamaica". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-04-21. 
  3. "Human Development Report 2010" (PDF). United Nations. 2010. Diakses tanggal 5 November 2010. 
  4. "Taíno Dictionary" (dalam Spanish). The United Confederation of Taíno People. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2007-10-16. Diakses tanggal 2007-10-18. 

Bacaan salajengnaÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Jamaika ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum

    Tingali ogé Jamaika di Wikivoyage

Citakan:Jamaica topics

Citakan:English official language clickable map