Buka ménu utama

Kapuloan Kayman {Basa Inggris: Cayman Islands) nyaéta hiji tértori peuntas laut Britania nu aya di Laut Karibia beulah kulon. Wewengkon ieu ngawengku 3 pulo (Kayman Gedé, Kayman Brac, jeung Kayman Leutik), aya di kiduleun Kuba jeung kalér-kuloneun Jamaika.

Cayman Islands
Kapuloan Kayman
Lambang Kapuloan Kayman
Motto
"He hath founded it upon the seas"
Lagu
God Save the Queen (resmi)
Lagu Nasional: "Beloved Isle Cayman"
Location of Kapuloan Kayman
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
George Town
19°20′N 81°24′W
Grup étnis  40% Afro-Eropa, 20% Eropa, 20% Afrika, 20% nu lian[1]
Démonim Caymanian
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania (monarki konstitusional jeung depéndensi démokratik parleméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Helen Kilpatrick
 -  Perdana Mentri McKeeva Bush
Ngadeg
 -  Téritori peuntas laut Britania 1962 
 -  KOnstitusi nu ayeuna 6 Nopémber 2009 
Aréa
 -  Total 264 km² (ka-206)
102 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Perkiraan  sénsus 2010 54.878 (ka-209)
 -  Kapadetan 212[2] /km² (ka-57)
549 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total $2,25 milyar 
 -  Per kapita $43.800 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $2,25 milyar (ka-158)
 -  Per kapita $47.000 (ka-10)
Mata uang Dolar Kapuloan Kayman (KYD)
Zona wanci (UTC-5)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC-5)
TLD Internét .ky
Kode telepon +1-345

Catetan jeung rujukanÉdit

  1. "Background Note: Cayman Islands". State.gov. 2011-02-18. Diakses tanggal 2011-07-31. 
  2. "Commonwealth Secretariat - Cayman Islands". Thecommonwealth.org. Diakses tanggal 2011-07-31. 
  • Alfredo Zayas y Alfonso, (1914). Lexografía Antillana. El Siglo XX Press, Havana. 
  • "History of the Cayman Islands". Caribbean Magazine. Diakses tanggal July 2010. 

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Cayman Islands ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Kapuloan Kayman di Wikivoyage

Citakan:Cayman Islands topics

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map