Buka ménu utama

Stasion Pasar Senén (PSE, +4,7 m) atawa Stasion Senén (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮞᮁ ᮞᮨᮔᮦᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kacamatan Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia.[1] Stasion ieu ngalayanan karéta api bisnis jeung karéta api ékonomi jurusan Purwokerto, Kutoarjo, Yogyakarta, Semarang, Solo Balapan, Malang, jeung Surabaya.[1] Sedengkeun pikeun karéta api kelas éksekutip jeung kelas éksekutif-ékonomi AC plus new image dilayanan di Stasion Gambir (iwal ti Karéta api Gumarang).[1] Stasion ini diwangun ti taun 1916 jeung diresmikeun tanggal 19 Maret 1925.[1]

Stasion Pasar Senén
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PSE.png
  • Singgetan: PSE
  • Nomor: 0470
Papan Nama Stasiun Pasar Senen versi 2017.jpg
Stasion Pasar Senén dipoto ti jero karéta api Walahar Éksprés, 2019 sarta geus aya papan ngaran stasion panganyarna vérsi 2017
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSenén
AlamatJalan Stasiun Senen No. 14
Kodeu pos10410
Sajarah
DibukaMaret 19, 1925; 94 kaliwat (1925-03-19)
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Tingkat kaluhuran+4,7 m
LayananKaréta jarak jauh: Tingali di handap
KA Commuter Jabodetabék
Pelataran wétan
Suasana Stasion Pasar Senén taun 2019

SajarahÉdit

 
Stasion Pasar Senén taun 1924

Awalna mah stasion Pasar Senén téh ngan saukur tempat paeureunan samentara pikeun karéta api jalur Batavia-Bekasi anu dibuka ti taun 1894 ku Bataviasche Ooster Spoorweg Maatschappij (BOS).[1] Lila-lila, panumpang anu naék karéta di stasion ieu beuki ngalobaan, jadi stasion Pasar Senén diwangun deui ku Staatspoorwegen (SS).[1]

Layanan karéta api panumpangÉdit

Stasion Pasar Senén ngalayanan karéta pikeun daérah Jawa Kulon, Jawa Tengah , Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Wétan.[1] Ieu sababaraha karéta anu dilayanan di Pasar Senén:[2]

Kelas Éksekutip jeung BisnisÉdit

Kelas Éksekutif jeung Ékonomi Prémium berbodi Stainless SteelÉdit

Kelas Ékonomi Prémium PlusÉdit

Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC plus non-PSOÉdit

Kelas Ékonomi AC PSO jeung ÉksekutipÉdit

Kelas Ékonomi AC PSO jeung Ékonomi Ac plus non-PSOÉdit

KomuterÉdit

Jadwal karéta apiÉdit

Tingali jadwal anu leuwih lengkepna di Wikipédia basa Indonésia

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g Informasi mengenai stasiun Pasar Senen (id) diakses tanggal 26 Februari 2016
  2. Majalah KA edisi Mei 2014

Tumbu kaluarÉdit

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kemayoran
Stasion saenggeusna:
Stasion Gang Sentiong