Buka ménu utama

Stasion Kramat (KMT) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮢᮙᮒ᮪) mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Jalan Percetakan Negara III, Paséban, Senén, Jakarta Pusat, teu jauh ti Salemba Gang Tengah. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +10 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglayanan rute KRL Commuter Line wungkul.

Stasion Kramat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KMT.png
  • Singgetan: KMT
  • Nomor: 0473
Kramat sta 100629-5298 rws.JPG
Stasion Kramat
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSenén
KalurahanPaséban
AlamatJalan Percetakan Negara III
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+10 m
Perenahna[2]km 8+685 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi anu jangkung

Baheula di Stasion Kramat aya parcabangan jalur anu nuju ka Gudang Percetakan Negara di Salemba sareng stasion Salemba. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api wungkul.

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pangrojongÉdit

Jenis angkutan umum Trayek Tujuan
Trans Jabodetabek A Terminal Senen-Terminal Bubulak
B Terminal Senen-Ciawi
MetroMini[3] 46 Pulo Gadung–Kampung Melayu
49 Pulo Gadung–Manggarai
Mikrolet JP04 Salemba UI-Green Pramuka City

ReferensiÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Gang Sentiong
Stasion saenggeusna:
Stasion Pondok Jati


 

Koordinat: 6°11′38″S 106°51′24″E / 6.1939738°S 106.8566698°E / -6.1939738; 106.8566698