Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, punten tong waka diédit atawa dirobah eusina.

Stasion Kediri (KD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮨᮓᮤᮛᮤ; Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦏꦝꦶꦫꦶ , Sêtasiyun Kadhiri) mangrupa stasion karéta api kelas badag tipeu C anu pererahna di Balowerti, Kediri, Kediri, tepatna di Jalan Stasion anu aya di wétan Jalan Dhoho, Kota Kediri. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +68 m ieu kaasup Daérah Operasi VII Madiun. Stasion anu masih ngagunakeun sistém parsinyalan mekanik ieu ngabogaan génép jalur karéta api jeung jalur 1 kalawan sepur lurus. Di sabeulah kidul wétan stasion ieu aya sub dipo lokomotip anu baheula pernah digunakeun pikeun tempat istirahat jeung ngarawatan lokomotip KA Krakatau (kiwari ngaranna KA Singasari), KA Brantas, jeung KA Kahuripan; katilu rangkéan KA éta diparkir di jalur 4-6. Sanggeus katilu KA éta diperpanjang rutena nepi Blitar ti tanggal 1 April 2017, sub dipo sareng katilu jalur parkir éta geus jarang digunakeun deui.

Stasion Kediri
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KD.png
  • Singgetan: KD
  • Nomor: 5010
Stasiun Kediri 2019.jpg
Stasiun Kediri ditingali dihareup taun 2019
Lokasi
PropinsiJawa Wétan
KotaKediri
KacamatanKediri
KalurahanBalowerti
AlamatJalan Stasiun Kediri
Kodeu pos64121
Koordinat7°49′01″S 112°00′56″E / 7.8169616°S 112.0156145°E / -7.8169616; 112.0156145Koordinat: 7°49′01″S 112°00′56″E / 7.8169616°S 112.0156145°E / -7.8169616; 112.0156145
Sajarah
Dibuka1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VII Madiun
Kelas stasion[1]Badag tipeu C
Tingkat kaluhuran+68 m
Perenahna[2]
LayananGajayana (reguler & fakultatif), Malabar, Singasari, Brantas (reguler & tambahan), Malioboro Éksprés, Majapahit, Matarmaja (reguler & tambahan), Kahuripan, jeung Dhoho
Pamesenan tikétSistém tikét onlén; ngalayanan pamesanan langsung jeung parobihan/pambatalan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara nyaéta check-in mandiri pikeun cetak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Operasi
  Stasion saméméhna     Layanan lokal KAI     Station sanggeusna  
Citakan:Layanan lokal KAI lines
Surabaya Kota–Kertosono–Blitar, p.p.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur6 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi anu jangkung jeung dua péron pulo anu cukup jangkung)
Gaya arsitéktur
  • Indische Empire
  • Neoklasik
Tipeu pasinyalanMekanik tipeu Siemens & Halske semiotomatis
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya Aréa ngaroko: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Layanan pelanggan: Aya Galéri ATM: Aya
Parkir sapédah: ? Tempat ibadah: Aya

Ti stasiun ieu, aya rél nuju Jombang liwat Pare anu aya di ujung kidul stasion jeung masih bisa katingali rélna, tapi kiwari geus teu aktip jeung weselna geus dicabut. Aya ogé parcabangan jalur di beulah kidul stasion nuju Depo Pertamina Kediri anu kiwari ogé geus teu aktip.

Layanan karéta apiÉdit

Kelas éksekutipÉdit

Gajayana (reguler jeung fakultatif), tujuan Jakarta jeung tujuan Malang (aya karéta éksekutip jinis luxury dina jadwal reguler)

Kelas campuranÉdit

Kelas ékonomi AC plusÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

Lokal ekonomi ACÉdit

Dhoho, tujuan Kertosono nyambung Surabaya jeung tujuan Blitar

Jadwal karéta apiÉdit

Ieu dihandap jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Kediri per 1 Desember 2019 (saluyu Gapeka 2019).

  • KA Reguler
No. KA KA Tujuan Kelas Nepi Indit
292 Matarmaja Malang Kotabaru (ML) Ekonomi AC 00.06 00.09
174 Malioboro Éksprés Eksekutif & Ekonomi AC Plus 00.44 00.47
110 Singasari Blitar (BL) 02.18 02.21
118 Brantas Eksekutif & Ekonomi AC 02.51 02.55
76 Gajayana Malang Kotabaru (ML) Eksekutif Satwa & Luxury 06.03 06.11
431/440 Dhoho Kertosono (KTS) nyambung Surabaya Kota (SB) Lokal Ekonomi AC 06.09 06.14
108 Malabar Malang Kotabaru (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi AC 08.19 08.23
439/432 Dhoho Blitar (BL) Lokal Ekonomi AC 08.35 08.46
109 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi AC Plus 08:44 08:49
252 Majapahit Malang Kotabaru (ML) Ekonomi AC Plus 10.17 10.20
171 Malioboro Éksprés Yogyakarta Tugu (YK) Eksekutif & Ekonomi AC Plus 11.21 11.24
433/442 Dhoho Kertosono (KTS) nyambung Surabaya Kota (SB) Lokal Ekonomi AC 11.46 12.21
291 Matarmaja Jakarta Pasar Senén (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ekonomi AC 12.04 12.12
172 Malioboro Éksprés Malang Kotabaru (ML) Eksekutif & Ekonomi AC Plus 12.10 12.14
294 Kahuripan Blitar (BL) Ekonomi AC 12.39 12.42
117 Brantas Jakarta Pasar Senén (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi AC 13.13 13.18
441/434 Dhoho Blitar (BL) Lokal Ekonomi AC 13.46 13.49
435/444 Kertosono (KTS) nyambung Surabaya Kota (SB) 15.14 15.17
443/436 Blitar (BL) 15.57 16.15
75 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Satwa & Luxury 16.13 16.18
293 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi AC 18.05 18.09
107 Malabar Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Bandung Hall (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi AC 18.53 18.58
437/446 Dhoho Kertosono (KTS) nyambung Surabaya Kota (SB) Lokal Ekonomi AC 19.06 19.11
445/438 Blitar (BL) 21.09 21.12
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) via Semarang Tawang (SMT) Ekonomi AC Plus 21.48 21.51
173 Malioboro Ekspres Yogyakarta Tugu (YK) Eksekutif & Ekonomi AC Plus 22.59 23.02
  • KA Tambahan (nu operasi husus diwaktu lebaran jeung natal-taun baru; kadang ogé di poé nasional atawa ahir minggu nu tangtu)
No. KA KA Tujuan Kelas Tiba Berangkat
7016 Brantas Tambahan Blitar (BL) Bisnis/Ekonomi AC 03.28 03.33
7015 Jakarta Pasar Senen (PSE) via Semarang Tawang (SMT) 09.23 09.27
7017 Matarmaja Tambahan Ekonomi AC 09.54 09.57
92F Gajayana Fakultatif Malang Kotabaru (ML) Eksekutif Satwa 12.59 13.15
91F Jakarta Gambir (GMR) 22.22 22.27
7018 Matarmaja Tambahan Malang Kotabaru (ML) Ekonomi AC 23.03 23.06
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero).