Karéta api Dharmawangsa

Karéta api Dharmawangsa
KA Dharmawangsa.jpg
KA Dharmawangsa nuju ka Surabaya ngaliwat di daérah Sukamulya, Pucung, Kotabaru.
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 2 Désémber 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas datar
Lokomotip CC201/CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 90–100 km/jam

Karéta api Dharmawangsa (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮓᮁᮙᮝᮀᮞ Karéta api Darmawangsa) nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC anu ngalayanan ruteu Surabaya PasarturiPasar Senén. Karéta api ieu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi VIII Surabaya.

Asal usulÉdit

Ngaran Dharmawangsa dicokot tina ngaran salah sahiji inohong ti Karajaan Airlangga, Dharmawangsa Teguh anu digambarkeun miboga awak anu jangkung badag, keker, kuat, sarta wanian. Tuluy ngaran éta dipaké ku KA Dharmawangsa pikeun ngagambarkeun kahandalan jeung kualitas palayananna anu siap dina sagala kaayaan.

Data TéknisÉdit

Lintasan lalampahan Pasar Senén - Surabaya Pasarturi pp.
Lokomotip CC201/CC203
Rangkéan 1 karéta pembangkit (P BL)* + 3 karéta éksekutip (K1 BL) + 1 karéta makan/karéta makan pembangkit (M1/MP1/MP2/KMP3 BL)* + 6 karéta ékonomi (K3 BL)

*) Bersipat pilihan, ngan digunakeun lamun karéta makan pembangkit aya masalah

Jumlah tempat diuk 786 tempat diuk

Jadwal karéta apiÉdit

Jadwal KA Dharmawangsa dumasar GAPEKA 2019 (Ti mimiti 1 Désémber 2019)

KA 135 (Surabaya Pasarturi-Pasar Senén)
Stasion Nepi Indit
Surabaya Pasarturi - 22.35
Lamongan 23.10 23.13
Babat 23.36 23.39
Bojonegoro 00.02 00.12
Cepu 00.45 00.50
Randublatung 01.12 01.15
Ngrombo 02.01 02.04
Semarang Tawang 02.52 03.07
Pekalongan 04.29 04.34
Tegal 05.23 05.32
Cirebon Prujakan 06.30 06.40
Pegadénbaru 07.58 08.00
Jatinegara 09.35 09.37
Pasar Senén 09.47 -
KA 136 (Pasar Senén-Surabaya Pasarturi)
Pasar Senén - 08.25
Pegadénbaru 10.06 10.08
Cirebon Prujakan 11.22 11.37
Tegal 12.47 12.57
Pekalongan 13.44 13.48
Semarang Tawang 15.07 15.20
Ngrombo 16.08 16.10
Randublatung 16.56 16.58
Cepu 17.19 17.24
Bojonegoro 17.48 17.57
Babat 18.26 18.29
Lamongan 18.51 18.54
Surabaya Pasarturi 19.30 -

Jadwal lalampahan karéta api Dharmawangsa [Tambahan]*) per 7 Fébruari 2020 (dumasar gapéka 2019).

*) Karéta api tambahan beroperasi di poé akhir pekan wungkul

KA 10213 Dharmawangsa

(Surabaya Pasarturi - Pasar Senén)

Stasion Nepi Indit
Surabaya Pasarturi - 18.50
Lamongan 19.25 19.28
Bojonegoro 20.18 20.22
Cepu 20.52 20.59
Ngrombo 22.02 22.05
Semarang Tawang 22.53 23.03
Pekalongan 00.14 00.17
Tegal 01.02 01.07
Cirebon 02.02 02.08
Jatinegara 04.47 04.49
Pasar Senén 05.01 -

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)