Karéta api Malioboro Éksprés

Malioboro Éksprés
Malioboro Ekspres Madiun.jpg
Karéta api Malioboro Éksprés nalika bade asup Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api jarak manengah
Kelas Éksekutip-Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Yogyakarta
Stasion Malang
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +444 (Malang)

Karéta api Malioboro Éksprés (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮙᮜᮤᮇᮘᮧᮛᮧ ᮆᮊ᮪ᮞ᮪ᮕᮢᮦᮞ᮪; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦩꦭꦶꦪꦧꦫ​ꦌꦏ꧀ꦱ꧀ꦥꦿꦺꦱ꧀ , Sepur Maliabara Èksprès) nyaéta karéta api campuran éksekutip jeung ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Malang.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
  • 3 karéta éksekutip (K1)
  • 4 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (MP1/KMP2/KMP3/MP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Malioboro dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Karéta Api

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Malioboro (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
  2. Jadwal KA Malioboro (id) diakses tanggal 5 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia