Logam alkali taneuh

Logam alkali taneuh nyaéta genep unsur kimia dina golongan 2 tabél périodik:bérilium (Be), magnésium (Mg), kalsium (Ca), strontium (Sr), barium (Ba), jeung radium (Ra). Unsur-unsur ieu mibanda pasipatan anu sarupa: ngagurilap, bodas pérak, logam rada réaktif dina suhu jeung tekanan baku.[1] Sacara stuktur, maranéhna (jeung hélium) papada boga s-orbital pinuh: [1] [2] [3] ieu orbital dua éléktron lengkep anu siap dileupaskeun pikeun ngabentuk kation anu boga muatan +2, sarta kaayaan oksidasi +2.

Logam alkali taneuh
Hydrogen Helium
Lithium Beryllium Boron Carbon Nitrogen Oxygen Fluorine Neon
Sodium Magnesium Aluminium Silicon Phosphorus Sulfur Chlorine Argon
Potassium Calcium Scandium Titanium Vanadium Chromium Manganese Iron Cobalt Nickel Copper Zinc Gallium Germanium Arsenic Selenium Bromine Krypton
Rubidium Strontium Yttrium Zirconium Niobium Molybdenum Technetium Ruthenium Rhodium Palladium Silver Cadmium Indium Tin Antimony Tellurium Iodine Xenon
Caesium Barium Lanthanum Cerium Praseodymium Neodymium Promethium Samarium Europium Gadolinium Terbium Dysprosium Holmium Erbium Thulium Ytterbium Lutetium Hafnium Tantalum Tungsten Rhenium Osmium Iridium Platinum Gold Mercury (element) Thallium Lead Bismuth Polonium Astatine Radon
Francium Radium Actinium Thorium Protactinium Uranium Neptunium Plutonium Americium Curium Berkelium Californium Einsteinium Fermium Mendelevium Nobelium Lawrencium Rutherfordium Dubnium Seaborgium Bohrium Hassium Meitnerium Darmstadtium Roentgenium Copernicium Nihonium Flerovium Moscovium Livermorium Tennessine Oganesson
IUPAC group number 2
Name by element golongan berilium
Trivial name logam alkali taneuh
CAS group number
(US, pattern A-B-A)
IIA
old IUPAC number
(Europe, pattern A-B)
IIA

↓ Periode
2
Image: Guruntul berilium
Beryllium (Be)
4
3
Image: Kristal magnésium
Magnesium (Mg)
12
4
Image: Kalsium diteundeun jero atmosfér argon
Calcium (Ca)
20
5
Image: Strontium ngambang dina minyak parafin
Strontium (Sr)
38
6
Image: Barium diteundeun jero atmosfér argon
Barium (Ba)
56
7
Image: Radium éléktroplat dina kumparan tambaga jeung dibulen ku poliurétan pikeun nyegah réaksi jeung udara
Radium (Ra)
88

Legend

unsur primordial
unsur dumasar luruh radioaktip
Atomic number color:
black=solid

Sadaya logam alkali taneuh nu geus kapanggih kabentuk alami, najan radium ngan ukur kabentuk tina ranté luruh uranium jeung torium, lain unsur primordial.[4]

RujukanÉdit

  1. a b Royal Society of Chemistry. "Visual Elements: Group 2–The Alkaline Earth Metals". Visual Elements. Royal Society of Chemistry. Diarsipkan dari versi asli tanggal 5 October 2011. Diakses tanggal 13 January 2012. 
  2. "Periodic Table: Atomic Properties of the Elements" (PDF). nist.gov. National Institute of Standards and Technology. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 2012-08-09. Diakses tanggal 17 February 2012. 
  3. Lide, D. R., ed. (2003). CRC Handbook of Chemistry and Physics (84th ed.). Boca Raton, FL: CRC Press. 
  4. "Abundance in Earth's Crust". WebElements.com. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 March 2007. Diakses tanggal 14 April 2007. 

Bacaan salajengnaÉdit

  • Kelompok 2 - Metals Bumi Alkohol, Royal Chemistry Society.
  • Hogan, C.Michael. 2010. Kalsium . eds A.Jorgensen, C. Cleveland. Énsiklopédia Bumi . Déwan Nasional Élmu sareng Lingkungan.
  • Maguire, Michael E. "Logam Bumi Alkohol." Kimia: Tatapakan sareng Aplikasi . Éd. JJ Lagowski . Vol 1.. New York: Macmillan Rujukan AS, 2004. 33–34. 4 jilid Perpustakaan rujukan Gale Virtual. Thomson Gale.
  • Silberberg, MS, Chemistry: Sifat molekular Bidang sareng Parobihan (3e édition, McGraw-Hill 2009)
  • Petrucci RH, Harwood WS et Herring FG, Kimia Umum (8e édition, Prentice-Hall 2002)