Buka ménu utama
Beus MetroMini di Jalan Jendral Sudirman

MetroMini (Aksara Sunda Baku: ᮙᮨᮒᮢᮧᮙᮤᮔᮤ) nyaéta salasahiji jinis beus di Jakarta [1] anu kawentar ku warna khas béuréum-oranye jeung biru sarta garis bodas ditengahna. Landihan beus ieu ogé jadi ngaran parusahaan, PT Metromini, kalawan badan nu nyadiakeun jasa angkutan kandaraan umum anu ngoperasikeunna, jeung kakhususan Jakarta, Indonésia.

Ngabogaan kapasitas antara 20-30 tempat diuk. MetroMini ngalayanan 60 trayék-trayék jéro kota Jakarta anu tiap rutena ditandaan jeung aya nomor husus, misalna MetroMini B92, S69, jsb. Awalan S, T, B, U, P di hareupeun nomor nandakeun wilayah layanan opérasi: Jakarta Selatan, Timur, Barat, Utara, atawa Pusat.

Dina taun 2017, Paméréntah Propinsi DKI Jakarta rék ngaluncurkeun Scania Citywide Low Entry pikeun ngagantikeun beus anu teu layak jalan.

SajarahÉdit

Metromini diwanohkeun dina taun 1962 ku Gubérnur Soemarno di Jakarta ku instruksi Presidén Sukarno.[2] Tujuan mimiti dioperasikeunna beus nyaéta pikeun kabutuhan transportasi pamilon pésta olahraga nagara nagara berkembang atawa Games of the New Emerging Forces (GANEFO).[2] di Jakarta, moda transportasi massal anyaran pindah ti karéta listrik (trém) anu dioperasikeun ku Parusahaan Pangangkutan Djakarta (PPD) anu dieureunkeun taun 1960, jeung beus kahiji anu dioperasikeun PPD nyaéta beus Leyland bantuan Australia dina 1956.[1] Salain beus PPD, Jakarta teu ngabogaan transportasi umum résmi, nu mana oplet nyaéta kandaraan angkutan massal salian beus PPD.[3]

Dina mimiti operasionalna can aya manajémen anu dibentuk pikeun ngaola beus-beus éta, jeung MetroMini dikenal ogé sebutan "bus merah" atawa basa sundana "beus beureum".[2] Sanggeus pesta olahraga usai beus-beus beureum ieu tetep beropérasi jeung ku Gubernur Henk Ngantung dina taun 1964, dititipkeun ku parusahaan swasta saperti Arion ngan teu mampu dikalola sacara benér.[2][3] Dina taun 1976 PT Metromini didirikeun jeung jeung Kopérasi Angkutan Jakarta (Kopaja) pikeun naungkeun 152 urang anu ngaoperasikeun 313 beus léutik atas instruksi Gubernur Ali Sadikin.[3][1]

Menurut Mal Siantar Nainggolan, salasahiji komisaris parusahaan PT Metromini dina taun 1976, bentuk beus mimiti dina taun 1962 nyaéta saperti roti tawar jeung gembung dibagian moncong hareupna.[3] Jinis beus ieu (1962) nyaéta Beus Robur jieunan Jerman Wétan jeung ngisi trayék trayék euweuhan anu taya beus disababkeun dihentikeuna trém.[1] Sanggeusna PT Metromini jeung Kopaja diresmikeun dina taun 1978 ku Gubernur Tjokropranolo kalawan pangelola beus leutik, armadana diminta diremajakeun.[1] Mimitian beus robur diganti jeung beus-beus Mitsubishi jieunan Jepang, dina taun 1990 MetroMini nguasai 60 trayék di Jakarta jeung 3.000 armada beus.[1]

Dina taun 2016, disebabkeun ngabogaan pamasalahan internal parusahaan anu mimitian dina taun 1993 anu kana imbas langsung dina burukna palayanan opérasional MetroMini, ti 60 trayék ngan saparuh anu masih aktip jeung jumlah armada nyusut jadi 1.000 beus ti saméméhna tilu rébu armada.[1] Nurunna armada sabab sajumlah 1.600 beus geus disita ku Pemprov DKI.[4]

HargaÉdit

Tarif MetroMini pikeun panumpang diatur ku organda DKI anu ogé ngatur tarif keur Taksi jeung Mikrolét.[5] Organda ngalakukeun ngabedakeun antara tarif panumpang umum jeung budak sakola. Tarif ieu eureun/naik (leuwih sering naik) jeung ngahitungkeun biaya BBM, biaya opérasional kandaraan, opérasional kantor, jeung upah minimum propinsi.[5] Dina taun 1982 dicatat tarif Metromini nyaéta Rp. 100,- (saratus rupiah) per trayék[6] samentara budak sakola dikenakeun Rp. 25,- (dua puluh lima rupiah atawa "jigo" atawa "selawe" disababkeun dibayar ngagunakeun koin 25 rupiah).[7] Dina April 1996 dicatat tarif naik deui ti Rp. 300,- jadi Rp. 400,- pikeun umum, samentara budak sakola Rp. 100,- harga budak sakola ieu ditahankeun ti tahun 1990 teu dinaikkeun.[8][9] Dina taun 2014 tarifna jadi Rp. 4.000 keur umum jeung Rp. 2.000 keur budak sakola.[10] Dina taun 2016 tarif turun jadi Rp. 3.800,- saterusna Rp. 3,500,- pikeun umum [5], sanajan kanyataanana di jalan-jalan loba supir anu horéam pikeun ngurangan tarif.[11]

Budaya populérÉdit

 
MetroMini ngetem di deukeut halteu Rawasari.

Metromini muncul dina sabaraha film, salasahijina nyaéta Kukejar Cintaku Dalam Metromini anu mangrupa film FTV ditayangkeun di SCTV.[12] Panyatur warta Kania Sutisnawinata dina siaran anu anjeunna dibawa program warta Headline News MetroTV kalawan wani ngagunakeun studio MetroTv jadi MetroMini studio. Warga Jakarta ogé nyaho MetroMini ti stiker anu dipasang di jero jeung di luar awak beus lucu kalawan kalimah seksual, doa, kodeu jalan, pikeun miluan tren anu panganyarna. Sapertos:

Anda butuh waktu, kami butuh uang
Harap bayar dengan uang pas
Doa Ibu
Buronan Mertua
Bukan salah ibu mengandung, salah bapak ngga pakai sarung
Sekarang bayar besok gratis
An 3 dis (Anti Gadis)
Ber 2 1 7 an (Berdua Satu Tujuan)
The Me Is Three ~ Demi Istri
Thonk he love ~ Tong Khilaf (Jangan Khilaf)
Be are the kill us all come fuck ~ Biar Dekil Asal Kompak
Putus cinta sudah biasa, putus rokok merana, putus rem matilah kita
Sabar mas, ura sabar mabur ro ~ sabar mas, kalau ngga sabar terbang aja
Janda Baru Nenen ~ (Trayek) Juanda - Ps. Baru - Senen
—Teu dipikayaho

Stiker bus kota [13][14]

Tembang "Bis Kota" oleh Achmad Albar [15] ngagambarkeun ngarasaan naik beus kota anu teu nyaman jeung ngolok olok ngan urang teu boga anu naik beus.

Serba salah,
nafasku terasa sesak
Berimpitan berdesakkan, bergantungan
Memang susah, jadi orang yang tak punya
Kemanapun naik bis kota.
—Achmad Albar

Bis Kota (1990)

Parilaku pangemudiÉdit

MetroMini ogé dikenal badé kabrutalan supirna, armadana henteu cocog deui pikeun ngangkut panumpang ku sabab teu laku sababaraha alat beus, saperti speedométerna, jeung ogé salahiji polutan di Jakarta kalawan sistem rusak karbon anu lengkep dina rusakna knalpot.[4]

Rute MetrominiÉdit

Rute Jakarta Barat (B80-B92)Édit

Jalur Tungtung Jalan utama anu diliwatan Jam Opérasional Kanyahoan
B80
Terminal Kalideres
di halteu Kalideres (  )
Jembatan Lima
Pasar Jembatan Lima
Jalan Daan Mogot, Jalan Pangéran Tubagus Angké, Jalan K.H. Moh. Mansyur 05:00-22:00
B84
Terminal Kalideres
di halteu Kalideres (  )
Penjaringan
di halteu Pakin ( )
Jalan Gedong Panjang jeung Jalan Pakin
Jalan Daan Mogot, Jalan Sumur Bor, Jalan Lkr. Luar Barat, Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta, Jalan Tol Prof. Dr. Sedyatmo, Jalan Pluit Selatan Raya, Jalan Jembatan Tiga, Jalan Bandengan Selatan, Jalan Gedong Panjang 05:00-22:00
B82
Terminal Grogol
di halteu Kalideres (    )
Kapuk Muara
Jalan Kapuk Muara jeung Jalan Pantai Indah
Jalan Kyai Tapa, Jalan Daan Mogot, Jalan Pangéran Tubagus Angké, Jalan Peternakan Raya, Jalan Peternakan III, Jalan Pos Polisi, Jalan Kapuk Raya 05:00-22:00
B91
Kemanggisan
Jalan Kemanggisan Raya jeung Jalan Kebon Jeruk Raya
Duri Pulo
Jalan K.H. Hasyim Asyhari jeung Jalan Cideng Kulon/Wétan
  • Jalan Kemanggisan Raya, Jalan Tanjung Duren Barat 6, Jalan Lontar, Jalan Tanjung Duren Barat, Jalan Tanjung Duren Barat 1, Jalan Tanjung Duren Raya, Jalan Letjen S. Parman, Jalan Kyai Tapa, Jalan K.H. Hasyim Asyhari (arah wétan)
  • Jalan Tanjung Duren Raya, Jalan Budi Raya, Jalan Sakti Raya (arah kulon)
05:00-22:00
B92
Terminal Grogol
di halteu Grogol 1-12 Mei Reformasi (    ) dan halteu Grogol 2-12 Mei Réformasi (      (9K))
Ciledug, Tangerang
Jalan HOS Cokroaminoto jeing Jalan Radén Saléh
  • Jalan Kedoya Duri (arah kidul)
  • Jalan Kembang Kerép, Jalan Kembang Kencana, Jalan Pilar Raya, Jalan Puri Kembangan, Jalan Daan Mogot III, Gang Macan (arah kalér)
  • Jalan Kyai Tapa, Jalan Daan Mogot, Jalan Panjang, Jalan Kedoya Raya, Jalan Meruya Ilir Raya, Jalan Meruya Selatan, Jalan Joglo Raya, Jalan Dr. Sutomo, Jalan HOS Cokroaminoto
05:00-22:00

Rute Jakarta Pusat (P03-P17)Édit

Jalur Tungtung Jalan utama anu diliwatan Jam Opérasional Kanyahoan
P03
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Terminal Rawamangun
  • Jalan Kramat Bundér (arah kulon)
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Letjen Suprapto, Jalan Jend. Ahmad Yani, Jalan Pemuda, Jalan Paus
24 jam
P07
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Sémpér Kulon
Jalan Plumpang Sémpér jeung Jalan Tipar Cakung
  • Jalan Kramat Bundér (arah kulon)
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Letjen Suprapto, Jalan Yos Sudarso, Jalan Plumpang Sempér
05:00-22:00
P10
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Sumur Batu
Jalan Sumur Batu Raya jeung Jalan Suntér Kemayoran
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Gunung Sahari, Jalan Angkasa, Jalan Garuda, Jalan Benyamin Sueb, Jalan Bendungan Jago, Jalan Suntér Kemayoran (arah wétan)
  • Jalan Sumur Batu Raya, Jalan Sérdang Raya, Jalan Benyamin Sueb, Jalan Angkasa, Jalan Bungur Besar Raya (arah kulon)
05:00-22:00
P11
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Kebon Kosong
Jalan Kemayoran Gémpol jeung Jalan Bendungan Jago
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Garuda, Jalan Kemayoran Gempol, Jalan Benyamin Sueb, Jalan Bendungan Jago (arah wétan)
  • Jalan Utan Panjang Wétan, Jalan Utan Panjang Kulon, Jalan Kemayoran Gempol, Jalan Garuda, Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Gunung Sahari III, Jalan Gunung Sahari Raya, Jalan Budi Utomo, Jalan Lapangan Banténg Kalér, Jalan Lapangan Banténg Kulon, Jalan Lapangan Banténg Kidul, Jalan Dr. Wahidin (arah kidul)
24 jam
P15
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Bendungan Hilir
Jalan Jenderal Sudirman dan Jalan Bendungan Hilir Raya
di stasion MRT Bendungan Hilir (jalur Citakan:RouteBox)
halteu Bendungan Hilir (   ) jeung halteu Semanggi (     (9K)   (13C))
  • Jalan Kramat Bundér, Jalan Kramat Raya, Jalan Kramat Kwitang, Jalan Moh. I. Ridwan Rais, Jalan Medan Merdeka Wétan, Jalan Agus Salim (Sabang), Jalan Gereja Theresia, Jalan Yusuf Adiwinata, Jalan Pamékasan (arah kidul)
  • Jalan Jend. Gatot Subroto, Jalan Kebon Sirih, Jalan Medan Merdeka Wétan, Jalan Perwira, Jalan Katedral, Jalan Pos, Jalan Dr. Sutomo, Jalan Gunung Sahari (arah kalér)
  • Jalan M.H. Thamrin, Jalan Jend. Sudirman
24 jam
P17
Terminal Pasar Senén
di halteu Senén (    (7K)) dan halte Senén Central (    (5K))
Terminal Manggarai
di halteu Manggarai (    (4H)) jeung stasion Manggarai
  • Jalan Pasar Senén, Jalan Diponegoro, Jalan Surabaya, Jalan Sindanglaya, Jalan Sukabumi, Jalan Sultan Agung (arah kidul)
  • Jalan Teuku Cik Di Tiro, Jalan R.P. Soeroso, Jalan Kramat Bundér (arah kalér)
  • Jalan Kramat Raya, Jalan Radén Saléh, Jalan Cikini Raya,
24 jam

Rute Jakarta Selatan (S61-S640)Édit

Jalur Tungtung Jalan utama anu diliwatan Jam Opérasional Kanyahoan
S61
Terminal Manggarai
di halteu Manggarai (    (4H)) jeung stasion Manggarai
Terminal Kampung Melayu
di halteu Kampung Melayu (    (5K)       (13F))
  • Jalan Sultan Agung, Jalan Tambak, Jalan Manggarai Kalér 2, Jalan Manggarai Kalér 4, Jalan Manggarai Kalér 1, Jalan Bukit Duri Kalér, Jalan Jatinegara Kulon, Jalan Matraman Raya, Jalan Jatinegara Wétan (arah kidul)
  • Jalan Slamét Riyadi (arah kalér)
05:00-22:00
S62
Terminal Manggarai
di halteu Manggarai (    (4H)) jeung stasion Manggarai
Terminal Pasar Minggu
di stasion Pasar Minggu
  • Jalan Sultan Agung (arah kidul)
  • Jalan Ragunan Raya, Jalan Minangkabau (arah kalér)
  • Jalan Dr. Saharjo, Jalan Prof. Dr. Supomo, Jalan Pasar Minggu Raya
05:00-22:00
S69
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Ciledug, Tangerang
Jalan HOS Cokroaminoto dan Jalan Radén Saléh
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Trunojoyo (arah kulon)
  • Jalan Pakubuwono 6, Jalan Bumi, Jalan Panglima Polim (arah wétan)
  • Jalan Kyai Maja, Jalan Ciledug Raya, Jalan HOS Cokroaminoto
05:00-22:00
S70
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halte Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Joglo
Jalan Joglo Raya dan Jalan H. Muchtar
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Trunojoyo, Jalan Sultan Iskandar Muda (arah kulon)
  • Jalan Pakubuwono 6, Jalan Bumi, Jalan Panglima Polim (arah wétan)
  • Jalan Kyai Maja, Jalan Teuku Nyak Ariéf, Jalan Permata Hijau, Jalan Pos Pengumbén, Jalan Joglo Raya
05:00-22:00
S71
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Pesanggrahan
Jalan Kodam Bintaro jeung Jalan Bintaro Permai
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Trunojoyo, Jalan Gandaria I, Jalan K.H. Moh. Syafi'i Hadzami, Jalan Sultan Iskandar Muda, Jalan Cendrawasih, Jalan Ciputat Raya, Jalan R.C. Veteran (arah kulon)
  • Jalan Bendi Besar, Jalan Bendi Raya, Jalan Baru, Jalan Kebayoran Lama Raya, Jalan Kramat, Jalan Pakubuwono 6, Jalan Bumi, Jalan Panglima Polim (arah kulon)
  • Jalan Kyai Maja
24 jam
S72
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Terminal Lebak Bulus
di stasion MRT Lebak Bulus (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Lébak Bulus ( )
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Trunojoyo, Jalan Pasar Jumat (arah kidul)
  • Jalan Ciputat Raya, Jalan R.A. Kartini, Jalan Panglima Polim (arah kidul)
  • Jalan Kyai Maja, Jalan Ahmad Dahlan, Jalan Radio Dalam, Jalan Metro Pondok Indah
24 jam
S74
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Rempoa, Tangerang Selatan
Jalan R.C. Veteran jeung Jalan Rempoa Permai
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Trunojoyo, Jalan Gandaria I, Jalan K.H. Moh. Syafi'i Hadzami, Jalan Sultan Iskandar Muda, Jalan Cendrawasih, Jalan Ciputat Raya (arah kidul)
  • Jalan Bendi Besar, Jalan Bendi Raya, Jalan Baru, Jalan Kebayoran Lama Raya, Jalan Kramat, Jalan Pakubuwono 6, Jalan Bumi, Jalan Panglima Polim (arah kalér)
  • Jalan Kyai Maja, Jalan R.C. Veteran
05:00-22:00
S75
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Terminal Pasar Minggu
di stasion Pasar Minggu
  • Jalan Adityawarman, Jalan Trunojoyo, Jalan Gunawarman, Jalan Senopati, Jalan Suryo (arah kidul)
  • Jalan Woltér Monginsidi, Jalan Panglima Polim (arah kalér)
  • Jalan Kapten Tendéan, Jalan Mampang Prapatan Raya, Jalan Warung Buncit Raya, Jalan Ragunan Raya
24 jam
S76
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Terminal Kampung Rambutan
di halteu Kampung Rambutan (     (9K)   (10D))
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Dharmawangsa Raya, Jalan Dharmawangsa 4, Jalan Prapanca Raya, Jalan Dharmawangsa 6, Jalan Dharmawangsa 10, (arah kidul)
  • Jalan Abdul Majid, Jalan Pangéran Antasari, Jalan Dharmawangsa XI, Jalan Dharmawangsa VI, Jalan Barito II, Jalan Kyai Maja (arah kalér)
  • Jalan Wijaya II, Jalan Panglima Polim, Jalan R.S. Fatmawati, Jalan T.B. Simatupang, Jalan Supriyadi
05:00-22:00
S610
Terminal Blok M
di stasion MRT Blok M (jalur Citakan:RouteBox) jeung halteu Blok M (    (4K)   (10H)   (13A))
Pondok Labu
Jalan R.S. Fatmawati jeung Jalan H. Ipin
  • Jalan Iskandarsyah, Jalan Wijaya II, Jalan Dharmawangsa Raya, Jalan Dharmawangsa 4, Jalan Prapanca Raya, Jalan Dharmawangsa 6, Jalan Dharmawangsa 10, (arah kidul)
  • Jalan Melawai, Jalan Panglima Polim (arah kalér)
  • Jalan Panglima Polim, Jalan R.S. Fatmawati
24 jam
S640
Terminal Pasar Minggu
di stasion Pasar Minggu
Tanah Abang
Stasion Tanah Abang
  • Jalan Kebon Jati, Jalan K.H. Mas Mansyur, Jalan Cideng Barat, Jalan Cideng Timur (arah kidul)
  • Jalan Fachrudin, Jalan Jatibaru (arah kalér)
  • Jalan Pasar Minggu Raya, Jalan Jend. Gatot Subroto, Jalan Jend. Sudirman, Jalan M.H. Thamrin, Jalan Kebon Sirih
24 jam

Rute Jakarta Timur (T41-T506)Édit

Jalur Terminus Jalan utama yang dilalui Jam Operasional Kenyahoan
T41
Terminal Pulo Gadung
di halte Pulo Gadung 1 (  ) dan halte Pulo Gadung 2 (    (4H)   (4K)   (7M))
Terminal Tanjung Priok
di halte Tanjung Priok (    (10D)   (10H)  )
  • Jalan Bekasi Raya, Jalan Tipar Cakung, Jalan Plumpang Semper, Jalan Yos Sudarso, Jalan Enggano
05:00-22:00
T42
Terminal Pulo Gadung
di halte Pulo Gadung 1 (  ) dan halte Pulo Gadung 2 (    (4H)   (4K)   (7M))
Terminal Pulo Gebang
di halte Pulo Gebang ( )
  • Jalan Bekasi Raya, Jalan Penggilingan Raya, Jalan Dr. Sunarmo
05:00-22:00
T46
Terminal Pulo Gadung
di halte Pulo Gadung 1 (  ) dan halte Pulo Gadung 2 (    (4H)   (4K)   (7M))
Terminal Kampung Melayu
di halte Kampung Melayu (    (5K)       (13K))
  • Jalan Jatinegara Barat, Jalan Balai Pustaka, Jalan Waru, Jalan Paus (arah utara)
  • Jalan Pegambiran, Jalan Cipinang Baru Timur, Jalan Persahabatan Utara, Jalan Balai Pustaka Barat, Jalan Jatinegara Timur (arah selatan(
  • Jalan Matraman Raya, Jalan Pramuka, Jalan Pemuda, Jalan Utan Kayu Raya, Jalan Rawamangun Muka, Jalan Bekasi Raya
05:00-22:00
T47
Terminal Pulo Gebang
di halte Pulo Gebang ( )
Terminal Pasar Senen
di halte Senen (    (7F)) dan halte Senen Central (    (5K))
  • Jalan Cempaka Putih Barat 26, Jalan Kramat Bunder (arah barat)
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Cempaka Putih Tengah 2, Jalan Cempaka Putih Tengah (arah timur)
  • Jalan Dr. Sunarmo, Jalan Penggilingan Raya, Jalan I Gusti Ngurah Rai, Jalan Bekasi Raya, Jalan Pemuda Raya, Jalan Jend. Ahmad Yani, Jalan Rawasari Selatan, Jalan Letjen Suprapto
05:00-22:00
T49
Terminal Pulo Gadung
di halte Pulo Gadung 1 (  ) dan halte Pulo Gadung 2 (    (4H)   (4K)   (7M))
Terminal Manggarai
di halte Manggarai (    (4H)) dan stasiun Manggarai
  • Jalan Proklamasi, Jalan Tambak, Jalan Balai Pustaka, Jalan Waru, Jalan Paus (arah barat)
  • Jalan Pegambiran, Jalan Cipinang Baru Timur, Jalan Persahabatan Utara, Jalan Balai Pustaka Barat, Jalan Sultan Agung, Jalan Teuku Cik Di Tiro, Jalan Diponegoro, Jalan Salemba Raya (arah timur)
  • Jalan Matraman Raya, Jalan Pramuka, Jalan Pemuda, Jalan Utan Kayu Raya, Jalan Rawamangun Muka, Jalan Bekasi Raya
24 jam
T52
Terminal Pulo Gebang
di halte Pulo Gebang ( )
Bukit Duri
Jalan K.H. Abdullah Sya'fie dan Jalan Bukit Duri Tanjakan
di stasiun Tebet
  • Jalan K.H. Abdullah Sya'fie, Jalan Basuki Rachmat, Jalan Kolonel Sugiono, Jalan Raden Inten II, Jalan I Gusti Ngurah Rai, Jalan Penggilingan Raya, Jalan Dr. Sunarmo
05:00-22:00
T53
Terminal Kampung Rambutan
di halte Kampung Rambutan (     (9K)   (10D))
Terminal Kampung Melayu
di halte Kampung Melayu (    (5K)       (13K))
  • Jalan Supriyadi, Jalan Raya Bogor, Jalan Dewi Sartika, Jalan Otto Iskandardinata
05:00-22:00

Rute Jakarta Utara (U23-U24)Édit

Jalur Terminus Jalan utama yang dilalui Jam Operasional Kenyahoan
U23
Terminal Tanjung Priok
di halte Tanjung Priok (   )
Kalibaru
Jalan Cilincing Raya & Jalan Sungai Landak
  • Jalan Enggano, Jalan Yos Sudarso, Jalan Raya Pelabuhan, Jalan Cilincing Raya
05:00-22:00
U24
Terminal Tanjung Priok
di halte Tanjung Priok (   )
Terminal Pasar Senen
di halte Senen (   ) dan halte Senen Central (  )
  • Jalan Utan Panjang Timur, Jalan Kramat Bunder, Jalan Senen Raya, Jalan Dr. Wahidin, Jalan Gunung Sahari (arah selatan)
  • Jalan Bungur Besar Raya, Jalan Utan Panjang Barat (arah utara)
  • Jalan R.E. Martadinata, Jalan Danau Sunter Barat, Jalan HBR Motik, Jalan Benyamin Sueb
05:00-22:00

Rute anu geus teu beroperasiÉdit

  • S64 (Terminal Pasar Minggu - Cililitan)
  • T50 (Terminal Kampung Melayu - Klender)
  • S77 (Terminal Blok M - Ragunan)
  • S619 (Terminal Blok M - Cinere)
  • S611 (Terminal Blok M - Terminal Lebak Bulus)

RujukanÉdit