Acéh

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Nanggroe Aceh Darussalam)
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Acéh pindah ka kaca ieu. Keur kagunaan séjénna, tempo Acéh (disambiguasi).

Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
Coat of arms of Aceh.svg

Lambang Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
"Pancacita"
(ti basa Sangsakerta nu hartina "Lima cita-cita")
Locator Aceh final.png

Peta lokasi Nanggröe Acéh Darussalam
نڠغرو اتچيه دارالشلام
Koordinat 2°-6° LU dan 95°-98° BT
Dasar hukum UU RI No. 24/1956
UU RI No. 44/1999
UU RI No. 18/2001
Tanggal penting 7 Desember 1959 (poé jadi)
Ibu kota Banda Aceh (baheulana Koetaradja)
Gubernur Ir. H. Nova Iriansyah, M.T.
Lega 55.390 km2
Pangeusi  
  • 2.621.271 (1980)
  • 3.409.900 (1990)
  • 4.010.865 (2000)
Kapadetan 80/km2
Kabupatén 23
Kota 4
Kacamatan 227
Kalurahan/Désa 5.862
Suku Aceh, Gayo, Alas, Aneuk Jamee, Melayu Tamiang, Kluet, Devayan, Sigulai, Julu, Haloban,dll
Ageman Islam (97,6%), Kristen (1,7%), Hindu (0,08%), Budha (0,55%)
Basa Aceh, Gayo, Indonesia dll
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Bungong Jeumpa

Ramatloka resmi: http://www.nad.go.id

(?)

Nanggröé Acéh Darussalam nyaéta hiji Daérah Istiméwa satingkat propinsi nu aya di Pulo Sumatra sarta magrupakeun propinsi pangkulonna di Indonésia.[1] Daérah ieu wawatesan jeung Teluk Benggala di beulah kalér, Samudra Hindia di beulah kulon, Selat Malaka di beulah wétan, sarta Sumatra Utara di beulah kidul jeung wétan-kidul.[2]

Sanggeus tsunami di Acéh

Babagian AdministratifÉdit

IndustriÉdit

Acéh mibanda sajumlah industri gedé di antarana:

PertambanganÉdit

PariwisataÉdit

 
Masjid Agung Banda Acéh

Tempo ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. Gendhis, Paradisa; Gendhis (2009). Ensiklopedia seni & budaya Nusantara. Jakarta: Kawan Pustaka. p. 3. ISBN 9789797573713. 
  2. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Prenada Media. ISBN 9789794619292. 

Tumbu luarÉdit

Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca