1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

14 Januari nyaéta poé ka-14 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 351 poé (352 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1539Spanyol ngajajah Kuba.
  • 1761Perang Panipat Katilu lumangsung di India antara urang Afghanistan pimpinan Ahmad Shah Durrani ngalawan urang Maratha.
  • 1784Perang Révolusioner Amérika: Poé Ratifikasi, Kongrés Amérika Sarikat ngaratifikasi Pasini Paris jeung Britania Raya.
  • 1814Pasini Kiel: Frederick VI ti Dénmark nyérénkeun Karajaan Norwégia ka Charles XIII ti Swédia minangka panukeran Pomerania.
  • 1858Napoleon III ti Perancis salamet tina usaha panelasan ku Felice Orsini sabatur-batur di Paris.
  • 1907 – Lini di Kingston, Jamaika nelasan leuwih ti sarebu jalma.
  • 1911 – Ékspédisi Kutub Kidul Roald Amundsen nepi ka tungtung wétan Erak És Mawar.
  • 1939Norwégia ngaku kana Lemah Queen Maud di Antartika.
  • 1943Perang Dunia II: Jepang ngamimitian Operasi Ke, hiji operasi nu suksés ngaévakuasi pasukanna ti Guadalcanal nalika Kampanye Guadalcanal.
  • 1950 – Purwarupa kahiji tina MIG-17 munggaran ngapung.
  • 1953Josip Broz Tito diistrénan minangka présidén kahiji Yugoslavia.
  • 1954 – Pausahaan Hudson Motor Car ngagabung jeung Pausahan Nash-Kelvinator, ngawangun Pausahaan American Motors.
  • 1967 - New York Times ngawartakeun yén Angkatan Basanjata AS ngalakukeun ékspérimén pakarang perang kuman rahasiah.
  • 1969 – Kacilakaan beledugan dina kapal USS Enterprise di deukeut Hawaii nelasan 28 jalma.
  • 1993 – Di Polandia, kapal féry MS Jan Heweliusz tilelep di leupas Basisir Rügen, nilemkeum 55 panumpang jeung kru; salapan anggota kru kasalametkeun.
  • 2000 – Pangadilan PBB mutuskeun hukuman nepi ka 25 taun panjara pikeun lima urang Katolik Roma Bosnia Kroasia alatan panelasan leuwih ti 100 urang muslim Bosnia di taun 1993.
  • 2010 – Yaman nyatakeun perang kabuka ngalawan Al-Qaedah.
  • 2011 – Manten présidén Tunisia, Zine El Abidine Bin Ali kabur ka Arab Saudi sabada sarangkéyan démonstrasi jalanan ngalawanan réjim manéhna jeung pulisi-pulisi nu korupsi, nungtut pikeun kabébasan, hak-hak jeung démokrasi, minangka pengreureuah tepung taun Révolusi Tunisia jeung lahirna Arab Spring.
  • 2016 - Téror bom Jakarta, dua bom ngajelegur di sabudeureun Plaza Sarinah di Jalan MH Thamrin nu dituluykeun ku tétémbakan antara para kasangka palaku téror jeung aparat pulisi, dalapan urang perlaya opat di antarana para palaku, sarta 24 urang cidera.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

1742Edmond Halley, astronom Inggris (b. 1656)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Taun Anyar Heubeul (Kalender Julian)

Tumbu luarÉdit