Daptar présidén Apganistan

(dialihkeun ti Présidén Apganistan)

Présidén Apganistan mangrupa pupuhu nagara Apganistan (head of state), pupuhu pamaréntahan (head of government), jeung pamingpin angkatan pakarang (commander-in-chief). Présidén Apganistan Hamid Karzai ngajabat ti Désémber 2004.

Nagara Apganistan mangrupa nagara républik dina période 1973-1992 jeung mimiti ti 2001. Salian ti éta, pamaréntahan dipingpin ku rupa-rupa raja, émir, jeung Taliban nu rézimna aya dina période 1990-an.

Présidén ApganistanÉdit

Républik Apganistan (1973-1978)Édit

Nomor Poto Nami Mimiti ngajabat Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
1 Sardar Mohammad Daud Khan 17 Juli 1973 27 April 1978 Partéy Révolusionér Nasional

Angkatan Pakarang Apganistan (1978)Édit

Nomor Poto Nami Mimiti Ngajabat Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
2 Abdul Qadir Dagarwal 27 April 1978 30 April 1978 PDPA - Khalq

Républik Démokrasi Apganistan (1978 - 1987)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
3 Nur Mohammad Taraki 30 April 1978 14 Séptémber 1979 PDPA - Khalq
4 Hafizullah Amin 14 Séptémber 1979 27 Désémber 1979 PDPA - Khalq
5 Babrak Karmal 27 Désémber 1979 24 Nopémber 1986   PDPA - Parcham
6 Haji Mohammad Chamkani 24 Nopémber 1986 30 Séptémber 1987   Indepénden
7 Mohammad Najibullah 30 Séptémber 1987 30 Nopémber 1987 PDPA - Parcham

Républik Apganistan (1987 - 1996)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
7 Mohammad Najibullah 30 Nopémber 1987 16 April 1992 PDPA - Parcham
8 Abdul Rahim Hatef 16 April 1992 28 April 1992 PDPA - Parcham

Nagara Islam Afganistan (1992 - 1996)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
9 Sibghatullah Mojaddedi 28 April 1992 28 Juni 1992   Front Liberasi Nasional Afgan
10 Burhanuddin Rabbani 28 Juni 1992 27 Séptémber 1996   Jamiat-e Islami

Kahijian Islam Afganistan (1996-2001)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
11 Mohammed Omar 27 Séptémber 1996 13 Nopémber 2001   Taliban

Républik Transisi Islam Afganistan (2001-2004)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
12 Burhanuddin Rabbani 13 Nopémber 2001 22 Désémber 2001   Jamiat-e Islami
13 Hamid Karzai 2 Désémber 2001 7 Désémber 2004 Non-partéy

Republik Islam Afganistan (2004-kiwari)Édit

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
13 Hamid Karzai 7 Désémber 2004 Incumbent   Non-partéy

Tumbu kaluarÉdit