Buka ménu utama
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

7 Désémber nyaéta poé ka-341 dina sataun (ka-342 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 24 poé.

KajadianÉdit

  • 1703 – Badéy Rohaka taun 1703, pangedé-gedéna angin badéy nu kungsi kacatetkeun narajang bagéan kidul Britania Raya. Kacepetan anginna nepi ka 120 mpj, sarta 9.000 jalma maraot.
  • 1869Jesse James mimiti ngarampog bank, nu kacatetkeun, di Gallatin, Missouri.
  • 1922 – Parlemén Irlandia Kalér milih tetep tumetep gabung ka Karajaan Inggris timang ngagabung ka Irlandia Kidul.
  • 1941Perang Dunia II: Serangan ka Pearl Harbor: Angkatan Laut Karajaan Jepang ngalumangsungkeun serangan dadakan ka kapal-kapal perang Pasifik Amérika sarta patahanan Angkatan Basanjata jeung pasukan udara Angkatan Laut di Pearl Harbor, Hawaii.
  • 1942 – Perang Dunia II: Komando Inggris ngajalankeun Operasi Frankton, hiji serangan ka kapal-kapal di palabuan Bordeaux.
  • 1946 – Kahuruan di Hotél Winecoff di Atlanta, Georgia, AS, nelasan 119 jalma. Pangmaut-mautna kahuruan dina sajarah AS.
  • 1949 – Perang Sodara China: Pamaréntah Républik China (Taiwan) pindah ti Nanking ka Taipei.
  • 1963Replay (tayangan ulang) mimiti dipintonkeun dina laga sépakbola Amérika antara AB ngalawan AL di Philadelphia, Pennsylvania, Amérika Sarikat.
  • 1971 – Patempuran Sylhet lumangsung antara militer Pakistan ngalawan Mukti Bahini ti Bangladesh.
  • 1983 – Boeing 727 Iberia Airlines diadu jeung Aviaco DC-9 dina kaayaan pinuh ku kabut, nalika kadua kapal éta keur ngadararat di Bandara Barajas Madrid, nelasan 93 jalma.
  • 1987 – Pasawat Pacific Southwest Airlines 1771, hiji British Aerospace 146-200A, murag deukeut Paso Robles, California, nelasan 43 jalma sajeroeun kapal, sabada saurang panumpang nu ngadat némbak dununganna tuluy némbak kadua urang pilot sarta nyetiran pasawat nyoba-nyoba ngadarat.
  • 1988 – Lini Arménia 6.8 Mw ngendag-ngendag bagéan kalér nagara éta ku inténsitas Mercalli maksimum X (Ngancurkeun), nelasan 25.000-50.000 jalma sarta cidera antara 31.000-130.000. 
  • 1993 – Panémbakan di Jalan Rél Long Island: Panumpang  Colin Ferguson maéhan genep jalma sarta natuan 19 séjénna di Jalan Rél Long Island di Nassau County, New York.
  • 1999A&M Records, Inc. lawan Napster, Inc.: Asosiasi Industri Rékaman Amérika nungtut layanan pangbagian file peer-to-peer nu Napster, nuduh minangka palanggaran hak cipta.
  • 2016 – Angkatan Basanjat Syria ngalumangsungkeun serangan skala gedé sarta nguntupan palawanan al (Sheikh Lutfi, Marja, Bab al-Nairab, Maadi, Al-Salhin) di wétaneun Aleppo bari dirojong ku Angkatan Udara Rusia jeung milisi Iran.
  • 2016 – Pasawat Pakistan International Airlines 661, dina hiji pangapungan doméstik ti Chitral ka Islamabad, murag deukeut Havelia, nelasan kabéh 47 jalma di jero kapal.

Nu babarÉdit

903Abdulrrahman as-Sufi, astronom Parsi (td. 986)

1924 – Mário Soares, présidén Portugis ka-17 (td. 2017)

1932 – J. B. Sumarlin, menteri duduitan Indonésia ka-17

1956Larry Bird, pamaén baskét NBA

1980John Terry, pamaén bola Inggris

1981TIti Kamal, artis Indonésia

1987Aaron Carter, panyanyi, aktor Amérika

1988 – Nathan Adrian, atlét renang Amérika

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit