1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

27 Désémber nyaéta poé ka-361 dina sataun (ka-362 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 4 poé.

KajadianÉdit

  • 1655 – Perang Kalér Kadua / Deluge: Para wiku biara Jasna Góra di Częstochowa, Polandia, hasil nahan pangepungan pasukan Swédia nu lumangsung salila sabulan.
  • 1831Charles Darwin munggaran miang tunggang kapal laut HMS Beagle, nu mana manéhna bakal mimiti ngarumuskeun téori évolusina.
  • 1845Anéstési éter munggaran digunakeun pikeun nu ngalahirkeun ku Dr. Crawford Long di Jefferson, Georgia.
  • 1918 – Perlawanan Polandia Rohaka ngalawanan Jérman dimimitian.
  • 1922 – Kapal Induk Jepang Hōshō jadi kapal induk munggaran di dunia nu ngahaja dijieun.
  • 1929 – Sekjén Soviét Joseph Stalin maréntahkeun "panyitaan harta kaum kulaks (kaum patani makmur)".
  • 1939 – Lini 7,8 Mw  Erzincan ngendag-ngendag Turki ku Intensitas Merkalli maksimum XI (Ekstrim). Saheunteuna 32.700 jalam perlaya.
  • 1939 – Perang Usum Tiis: Finlandia nahan serangan Soviét dina Patempuran Kelja.
  • 1945The International Monetary Fund (IMF) diadegkeun ku pandantanganan papasinian ku 29 nagara.
  • 1949Walanda sacara resmi ngaku kana kamerdékaan Indonésia. Mungkas nu ngaranna Hindia Walanda sarta mimiti ngadegna Républik Indonésia Sarikat.
  • 1966The Cave of Swallows (Guha Teuleug), pangjero-jerona guha di dunya nu kungsi kanyahoan, kapanggih di Aquismón, San Luis Potosí, Méksiko.
  • 1979Uni Soviét nyerang Republik Démokratis Afghanistan. Nelasan Présidén Hafizullah Amin.
  • 1985 – Gerilyawan Palestina nelasan dalapan belas jalma dina hiji serangan ka targét-targét Israél di Bandara Roma, Italia jeung Wina, Austria.
  • 1996 – Pasukan Taliban ngarebut Landasan Bagram nu strategis nu madetkeun zona panyangga sabudeureun Kabul, Afghanistran.
  • 1997 – Pamingpin paramiliter Protéstan, Billy Wright, ditelasan di Irlandia Kalér, Inggris.
  • 2002 – Dua bom treuk nelasan 72 sarta nyideraan 200 jalma di Markas Pamaréntahan Chéchén pro-Moskow di Grozny, Chéchnya.
  • 2004 – Radiasi tina bituna magnetar (béntang neutron) SGR 1806-20 nepi ka Bumi. Hal ieu mangrupakeun kajadian di luar tata surya pangébréhna kungsi kanyahoan bisa kasaksian ti Bumi.
  • 2007 – Manten Perdana Menteri Pakistan Benazir Bhutto ditelasan dina hiji serangan di Rawalpindi, Pakistan.
  • 2008 – Operasi Cast Lead: Israél mesatkeun operasi serangan salila tilu minggu ka Gaza.

Nu BabarÉdit

Nu PupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit