Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

24 Nopémber nyaéta poé ka-328 dina sataun (ka-329 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 377 poé.

KajadianÉdit

  • 1642 – Abel Tasman jadi urang Éropa munggaran nu manggihan pulo Lemah Van Diemen (jagana dingaranan Tasmania).
  • 1835 – Pamaréntahan Provinsi Téxas ngidinan pangadegan pasukan pulisi tunggang kuda nu katelah Téxas Rangers (kiwari Divisi Téxas Rangers bagéan tina Departemén Kaamanan Masarakat Téxas).
  • 1859Charles Darwin medalkeun On the Origin of Species (Dina Asal Mula Spésies).
  • 1917 – Di Milwaukee, salapan anggota Departemén Polisi Milwaukee palastra alatan bom, hiji serangan tunggal paling maut dina sajarah kapulisian AS nepi ka serangan 11 Séptember 2001.
  • 1940Perang Dunia II: Républik Slowakia Kahiji jadi panandatangan Pakta Triparti, sacara resmi gabung kana kakuatan Axis.
  • 1943 – Perang Dunia II: Dina patempuran Makin kapal AS Liscome Bay ditorpédo deukeut Tarawa tug nepi ka tilelep, nelasan 650 jalma.
  • 1944 – Perang Dunia II: Sayap pangeboman 73 mesatkeun serangan munggaran ka Tokyo ti Kapuloan Mariana Kalér.
  • 1963 – Lee Harvey Oswald, nu maténi Présidén John F. Kennedy, nemasing pati ku Jack Ruby.
  • 1965Joseph-Désiré Mobutu ngarebut kakawasaan di Républik Démokratik Kongo sarta jadi présidén; manéhna mingpin nagara (nu tuluy dingaranan Zaire dina taun 1971) salila 30 taun leuwih, nepi ka dieureunkeunna ku para pamoha di taun 1997.
  • 1966 – Pasawat Bulgarian TABSO Flight 101 murag di deukeut Bratislava, Cékoslowakia, nelasan kabéh 82 jalam di jero kapal.
  • 1971 – Wanci keur aya badéy tohaga di Washington, hiji pangbajo nu ngakukeun Dan Cooper (alias (D. B. Cooper) terjun make parasut tina hiji pasawat Northwest Orient Airlines bari mawa duit tebusan with $200.000. Manéhna teu kungsi kapanggih deui.
  • 1974 – Donald Johanson jeung Tom Gray manggihan 40% rorongkong Australopithecus afarensis, nu nelah "Lucy" (tina lagu The Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds"), di Landeuh Awash,, Lebak Afar, Ethiopia.
  • 1976 – Lini Çaldıran–Muradiye di Turki wétan nelasan antara 4.000 nepi ka 5.000 jalma.
  • 1992 – Pasawat China Southern Airlines Flight 3943 murag nalika ngadeukeutan Bandara Guilin Qifengling di Guilin, China, nelasan 141 dina jero kapal.
  • 2012 – Kahuruan di hiji pabrik baju di Dhaka, Bangladesh, nelasan saheunteuna 112 jalma.
  • 2013Iran néken kasapukan saheulaanan jeung nagara-nagara P5+1, ngawatesan program nuklirna  minangka gaganti tina pangurangan sanksi.
  • 2015 – Jét tempur Sukhoi Su-24 nu Angkatan Udara Rusia ditémbak ku Angkatan Udara Turki di saluhureun wates Syria – Turki, nelasan hiji tina dua pilotna; saurang marini Rusia ogé palestra nalika rék ditulungan.
  • 2015 – Hiji serangan téroris di hiji hotel di Al-Arish, Mesir, nelasan saheunteuna tujuh jalma sarta nyideraan 12 séjénna.
  • 2015 – Hiji beledugan dina jero beus nu mawa pérsonél Pangawal Présiden Tunisia di puseur nagri Tunisia, Tunis, ngabalukarkeun saheunteuna 14 urang palastra.
  • 2016 – Pamaréntah Kolumbia jeung Pasukan Basanjata Révolusioner (singketan Inggris RAF) néken révisi kasapukan daméy, ngaréngsékeun perang sipil salila 50 taun di nagara éta.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit