Buka ménu utama

Kandahar atanapi Qandahar (basa Pastun: کندھار atanapi قندهار) (basa Pérsia: قندهار) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kidul nagara, antara Propinsi Helmand, Oruzgan, jeung Zabul. Ibu kotana nyaéta kota Kandahar.

Kandahar (کندھار)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Kandahar
Area 54.022 km2 (20.858 sq mi)
Population 990.200 [1]
Timezone UTC+4:30
Basa utami Pastun
Lokasi Propinsi Kandahar di Apganistan

Eusi

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Bacaan salajengnaÉdit

  • Vogelsang, W. (1985). Early historical Arachosia in South-east Afghanistan; Meeting-place between East and West.
  • Dupree, Louis. (1973) Afghanistan. Princeton: Princeton University Press.
  • Rashid, Ahmed. (2000) Taliban: Militant Islam, Oil, and Fundamentalism in Central Asia. New Haven, CT: Yale University Press.

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Districts of Kandahar