Buka ménu utama

Pulo Norfolk (/ˈnɔrfək ˈaɪlənd/ ( dangukeun); basa Norfuk: Norfuk Ailen [rujukan?]) mangrupa hiji pulo leutik di Samudra Pasifik aya antara Australia, Selandia Anyar, jeung Kaledonia Anyar. Pulo ieu mangrupa bagian ti Pasamakmuran Australia, tapi mioga kawasa pamaréntahan sorangan nu gedé.

Norfolk Island
Pulo Norfolk
Territory of Norfolk Island
Téritori Pulo Norfolk
Bandéra Pulo Norfolk Lambang Pulo Norfolk
Motto
"Inasmuch"
Lagu
Resmi: God Save the Queen
Teu resmi: Pitcairn Anthem
Location of Pulo Norfolk
Ibu kotaKingston
29.03°′S 167.95°′E
Kota panggedéna Burnt Pine
Basa resmi basa Inggris, basa Norfuk.[1][2]
Pamaréntah Téritori nu maréntah soranganna
 -  Pupuhu Nagara Ratu Elizabeth II diwakilkeun ku Gubernur Jéndral Australia
 -  Administrator Owen Walsh (Ngajabat 2007-2008) (2008 - )
 -  Mentri Pupuhu David Buffett (2010-)
Téritori nu maréntahan soranganna
 -  Kaputusan Pulo Norfolk 1979 
Aréa
 -  Total 34,6 km² (ka-227)
13,3 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2009 2.141[3] 
 -  Kapadetan 61,9 /km² 
161 /mil²
Mata uang Dolar Australia (AUD)
Zona wanci NFT (Wanci Pulo Norfolk/Norfolk Island Time) (UTC+11:30)
TLD Internét .nf
Kode telepon +672

Tempo ogéÉdit

RéferénsiÉdit

  • Anderson, Atholl J., The Prehistoric Archaeology of Norfolk Island, Southwest Pacific, Canberra, Australian National muséum, 2001.
  • Andrew Kippis, The Life and Voyages of Captain James Cook, Westminster 1788, Reprint London and New York 1904, pp. 246 ff
  • Nobbs, Raymond, Norfolk Island and its Third Settlement: The First Hundred Years 1856-1956 Sydney, Library of Australian History, 2006.

History of penal settlements:

CatetanÉdit

Bacaan salajengnaÉdit

  • Hoare, Merval. Norfolk Island, an outline of its history 1774-1987. 4th edition. St. Lucia, Queensland: University of Queensland Press, 1988. ISBN 0702221007

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Pulo Norfolk ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Pelesir

    Tingali ogé Pulo Norfolk di Wikivoyage