Buka ménu utama

Wikipedia β

Riau

propinsi di Indonésia

Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi ieu aya di Pulo Sumatra. Ibukotana Pekanbaru. Propinsi Riau di kaléreunnana wawatesan jeung Selat Singapura sarta Selat Malaka; di béh kidul jeung Propinsi Jambi sarta Selat Berhala; di béh wétan jeung Laut Cina Selatan (Propinsi Kapuloan Riau), sarta béh kulonna wawatesan jeung Propinsi Sumatra Kulon sarta Propinsi Sumatera Kalér. Basa nasional Indonésia, basa Indonésia, asalna ti daérah ieu.

Riau
Coat of arms of Riau.svg

Lambang Riau
IndonesiaRiau.png

Peta lokasi Riau
Koordinat 1°15´ LS - 4°45´ LU dan 100°03´- 109°19´ BT.
Dasar hukum
Tanggal penting 9 Agustus 1957 (hari jadi)
Ibu kota Pekanbaru
Gubernur Drs. H. Annas Maamun
Lega 111.228,65 km2
Pangeusi 5.308.702 jiwa (2003)
Kapadetan
Kabupatén 9
Kota 2
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Melayu, Suku Minangkabau, Suku Bugis, Suku Makassar, Suku Jawa, Suku Cirebon, Suku Betawi, Suku Melayu Malaysia, Suku Arab, Suku Sunda, Suku Banjar, Suku Batak, Suku Mandailing, Suku Sakai, Suku Talang Mamak, Suku Suku Laut, Suku Kualam Bonai, Suku Akit
Ageman Islam (88%), Protestan (1%), Katolik (5%), Buddha (6%), Hindu (0,2%)
Basa Basa Malayu, Basa Indonésia, Basa Sunda, Basa Malaysia, Basa Jawa, Basa Jawi, Basa Arab, Basa Minangkabau, Basa Jambi, Basa Batak, Basa Aceh
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Lancang Kuning, Soleram, Langgam Melayu Malaysia, Langgam Sunda

Ramatloka resmi: http://www.riau.go.id

(?)

Eusi

DémografiÉdit

PangatikanÉdit

Riau miboga sababaraha paguron luhur, di antarana Universitas Riau [1], Universitas Islam Riau, Universitas Islam Negri SUSKA (Sultan Syarif Kasim), jeung Universitas Lancang Kuning. Lian ti éta, aya ogé Politéknik Caltex Riau [2], jeung Lembaga Pendidikan dan Pelatihan.

Permasalahan SosialÉdit

PamaréntahanÉdit

PaékonomianÉdit

Tanaga KerjaÉdit

Pertanian & PakebonanÉdit

Pakebonan nu tuwuh nyaéta pakebonan karét jeung kalapa sawit, boh nu diropéa ku nagara atawa rayat. Lian ti éta aya ogé pakebonan jeruk jeung kalapa.

TarianÉdit

Tarian Gamelan, Serampang Dua Belas, Jogéd Lambak

SastraÉdit

RujukanÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu luarÉdit