Buka ménu utama

Saint-Piér jeung Mikélon (Basa Prancis: Saint-Pierre-et-Miquelon, palapalan basa Perancis: [sɛ̃ pjɛʁ e mikˈlɔ̃]) nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut téritorial Perancis, aya di Samudra Atlantik beulah kalér-kulon, deukeutna Kanada.[1] Kapuloan ieu aya dina jalan asup ka Teluk Fortune, nu manjang ka basisir kidul Newfoundland, deukeut Sisi Grand.[4] Kapuloan ieu aya 6.470 kilométer ti Brest, titik pangdeukeutna ti ditu nu aya di Perancis Métropolitan[4].

Saint-Pierre-et-Miquelon
Bandéra Saint-Piér jeung Mikélon Lambang Saint-Piér jeung Mikélon
Motto
A Mare Labor
Location of Saint-Piér jeung Mikélon
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Saint-Piér
46°47′N 56°10′W
Basa resmi Basa Perancis
Pamaréntah Koléktivitas peuntas laut
 -  Présidén Perancis François Hollande
 -  Préfék Jean-Régis Borius
 -  Présidén Déwan Téritorial Stéphane Artano
Koléktivitas peuntas laut Perancis
 -  Dibéré ku BR 30 Méi 1814 
 -  Téritori peuntas laut 27 Oktober 1946 
 -  Departemén peuntas laut 17 Juli 1976 
 -  Koléktivtias téritorial 11 Juni 1985 
 -  Koléktivitas peuntas laut 28 Maret 2003 
Aréa
 -  Total 242 km² (ka-208)
mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2011 5.888[1] (ka-227)
 -  Sénsus 2009 6.345[2] 
 -  Kapadetan 24,3 /km² (ka-188)
? /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2004
 -  Total €161,131 yuta[3] 
 -  Per kapita €26.073[3] 
Mata uang Euro () (EUR)
Zona wanci (UTC−3)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−2)
ngobsérvasi aturan DST Amérika Kalér
TLD Internét .pm
Kode telepon +508

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b Éntri Saint Pierre and Miquelon di CIA World Factbook
  2. Présentation - L'Outre-Mer
  3. a b Evaluation du PIB 2004 de Saint-Pierre-et-Miquelon - janvier 2007, kaca 24
  4. a b Les iles Saint-Pierre et Miquelon — Notes de la conférence donnée à l'Institut Canadien, devant la Société Géographique de Québec, le 29 avril 1880, par Son Excellence le comte de Premio-Real, consul-général d'Espagne.

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint-Piér jeung Mikélon ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Saint-Piér jeung Mikélon di Wikivoyage

Koordinat: 46°47′N 56°12′W / 46.783°N 56.200°W / 46.783; -56.200