Buka ménu utama

Stasion Ancol (AC) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮃᮔ᮪ᮎᮧᮜ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Ancol, Pademangan, Jakarta Utara tepatna dina jalur KRL Commuter Line jalur Tanjung Priuk mimiti ti Stasion Jakarta Kota dugi ka Stasion Tanjung Priuk. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu letakna teu jauh ti Seaworld Taman Impian Jaya Ancol. Stasion ieu miboga opat jalur karéta teu ngabogaan sepur belok; nu mana jalur ganda di sisi kalér anu arah Jakarta Kota-Kampung Bandan jeung di jalur ganda sisi kidul anu arah ti Rajawali.

Stasion Ancol
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun AC.png
  • Singgetan: AC
  • Nomor: 0485
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Utara
AlamatJalan R.E. Martadinata
Kodeu pos14430
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Tanjung Priuk–Jakarta Kota
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1 jeung 2 arah Jakarta Kota sareng jalur 1 jeung 2 arah Kemayoran)
Jumlah péron3 (dua péron sisi jeung satu péron pulo anu jangkung)

Di beulah wetan stasion ieu, tepatna sabaraha meter saacan asup Stasion Tanjung Priuk, aya parcabangan ka Pasoso-Depot Pertamina Cilincing. Jalur nuju Depot Pertamina parantos ditutup ti taun 1990an, sedengkeun jalur anu nuju ka Pasoso/Palabuhan Tanjung Priok masih aktip pikeun ngangkut bongkar muat Peti Kemas/Kontainér.

Ti tanggal 25 Juni 2016, Stasion Ancol diaktifkeun deui jeung kiwari pikeun ngalayanan KRL relasi Jakarta Kota-Tanjung Priuk pp.[3]

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Pink Line, tujuan Jakarta Kota jeung tujuan Tanjung Priuk

Akses ka StasionÉdit

Antarmoda PangrojongÉdit

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Mikrolét[4] M15 Tanjung Priok–Kota
Jasa Utama[5] P125 Tanjung Priok–Tosari, p.p.

Jalan tolÉdit

Jalan tol Gerbang tol km
Jalan Tol Pelabuhan Ancol Barat 19
Ancol Timur 17

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sari, Nursita (Citakan:ISO date/en). "Stasiun Ancol Masih Sepi Penumpang". Kompas.com. http://megapolitan.kompas.com/read/2016/06/26/12104161/stasiun.ancol.masih.sepi.penumpang. Diakses pada 17 Januari 2017 
  4. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Jasa Utama – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu KaluarÉdit