Buka ménu utama

Stasion Kampung Bandan (KPB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮙ᮪ᮕᮥᮀ ᮘᮔ᮪ᮓᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di wates antara Kalurahan Ancol (Jakarta Utara) jeung Kalurahan Mangga Dua Selatan (Jakarta Pusat). Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta, sarta deukeut di tukangeun WTC Mangga Dua. Baheulana pintu asup aya di beulah kalér arah Ancol, tapi ti saprak pangwangunan sisi kidul (Mangga Dua, Harco, jsb) gancang pisan, lawang kalér acan aktip pisan.[3][4] Kiwari, dua pintu Stasion Kampung Bandan tiasa dianggo.

Stasion Kampung Bandan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KPB.png
  • Singgetan: KPB
  • Nomor: 0486
Stasiun Kampung Bandan Bagian Atas 2.jpg
Stasion Kampung Bandan, 2019
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Utara
KacamatanPademangan
KalurahanAncol
Kodeu pos14430
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Tungtung
Tanjung Priuk–Jakarta Kota
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur5
Sisi handap:

Sisi luhur:

Jumlah péronSisi luhur jeung handap: dua péron sisi anu jangkung
Papan Ngaran Anyar Stasion Kampung Bandan versi 2017 anu aya di Jalur bagian Luhur

Stasion Kampung Bandan anu aktip ayeuna mangrupa hiji-hijina stasion karéta api di Indonésia anu boga jalur undak luhur jeung handap, fungsina pikeun ngaganti stasion Kampung Bandan anu heubeul anu perenahna deukeut stasion nu kiwari. Jalur handap ka Pasar Senén, sedengkeun jalur luhur ka arah Ancol. Stasion ieu geus sababaraha kali kacaahan, di antarana di Januari 2005, Désémber 2007, Januari 2008, Januari 2009, jsb.

Aya wacana rék diwangun rumah susun di tanah lahan PT KAI deukeut di stasion ieu sarta rék diintégrasikeun jeung rél terpadu KA Commuter Jabodetabek jeung MRT Jakarta. Rumah susun ieu siap ditempatan ku warga anu cicing di jalur karéta sabudeureun stasion Kampung Bandan.[5]

Di tanggal 17 Désémber 2015, jalur luhur Stasion Kampung Bandan dioperasikeun, anu ngalayanan tujuan Tanjung Priuk–Jakarta Kota.[6]

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

KPB handapÉdit

KPB luhurÉdit

Antarmoda pangrojongÉdit

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta   Ancol-Kampung Melayu (di halteu Pademangan)
Ancol-PGC 1 (di halteu Pademangan)
Ancol-Kampung Rambutan (di halteu Pademangan)
  (5H) Ancol-Harmoni (di halteu Pademangan)
  (10H) Tanjung Priok-Blok M (di halteu Pademangan)
Mikrolet[7] M15A Terminal Tanjung Priok-Stasion Jakarta Kota (via Mangga Dua Raya)

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Nurhalim, Rendy (2017-10-10). "Seutas Cerita di Balik Kelamnya Stasiun Kampung Bandan" (dalam bahasa en-US). KabarPenumpang.com. https://kabarpenumpang.com/seutas-cerita-di-balik-kelamnya-stasiun-kampung-bandan/. Diakses pada 2018-06-21 
  4. Media, Kompas Cyber (2013-05-22). "Stasiun Kampung Bandan Suram dan Menakutkan - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://megapolitan.kompas.com/read/2013/05/22/02005035/stasiun.kampung.bandan.suram.dan.menakutkan.. Diakses pada 2018-06-21 
  5. Sindo: Rusun di Stasiun Kampung Bandan Dibangun Tahun Depan
  6. Media, Kompas Cyber (2015-12-17). "KRL Kota-Priok Diuji Coba Sebelum Dioperasikan Senin - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://megapolitan.kompas.com/read/2015/12/17/18480941/KRL.Kota-Priok.Diuji.Coba.Sebelum.Dioperasikan.Senin. Diakses pada 2018-06-21 
  7. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Duri-Kemayoran
Stasion saméméhna:
Stasion Angké
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajawali
Jalur karéta api Jakarta Kota-Tanjung Priuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ancol
Stasion saenggeusna:
Stasion Jakarta Kota


Citakan:Topik Jakarta Koordinat: 6°07′58″S 106°49′43″E / 6.132666°S 106.828555°E / -6.132666; 106.828555