Buka ménu utama

Stasion Cilacap (CP) mangrupa stasion karéta api kelas badag anu perenahna di Sidakaya, Cilacap Selatan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Daérah Operasi V Purwokerto jeung di Kabupatén Cilacap. Stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 1 minangka sepur lurus, tapi ngan jalur 1-4 anu mindeng dipaké.

Stasion Cilacap
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CP.png
  • Singgetan: CP
  • Nomor: 2310
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténCilacap
KacamatanCilacap Selatan
DésaSidakaya
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]Badag
Tingkat kaluhuran+8 m
Perenahna[2]km 20+755 lintas Maos-Cilacap
LayananPurwojaya (régulér jeung tambahan), Wijayakusuma, jeung KA barang kétél/BBM sabangsa avtur
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur5 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi anu rada jangkung, hiji péron pulo nu rada jangkung di tengah bangunan tuluy mendékan di ujungna, sarta hiji péron pulo nu rada pendék)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya

Stasion ieu mangrupa stasion terakhir di lintas Kroya-Maos-Cilacap. Sanajan kitu, ti kalér jalur masih kénéh aya jalur anu méngkol ka kulon, tuluy ka kalér, anu tungtungna eureun di aréa Palabuan Tanjung Intan.

Di deukeut stasion aya dipo lokomotip. Stasion ieu ogé jadi tempat parkir pikeun kereta api Purwojaya, karéta api Wijayakusuma, gerbong-gerbong avtur, sarta babaraha lokomotip disel hidrolik pikeun aktipitas langsir ka dépot Pertamina.

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

Kelas éksekutipÉdit

Purwojaya (régulér jeung tambahan), jurusan Kroya nyambung ka Jakarta

Kelas campuranÉdit

Wijayakusuma, jurusan Surabaya nyambung ka Banyuwangi (éksekutip-ékonomi AC prémium)

BarangÉdit

Jadwal karéta apiÉdit

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Cilacap per 29 Méi 2019 (revisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7094/7091 Wijayakusuma Cilacap (CP) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 04.42 -
58/59 Purwojaya Éksekutip Satwa 04.57 -
7092/7093 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Banyuwangi Baru (BW) Éksekutip & Ékonomi AC Premium - 14.10
60/57 Purwojaya Kroya (KYA) nyambung ka Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa - 14.30
  • PLB Tambahan (beroperasi pas keur lebaran, natal-taun anyar, atawa kadang ogé di ahir pekan nu tangtu)
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7018/7015A Purwojaya Tambahan Kroya (KYA) nyambung ka Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa - 08.20
7016A/7017 Cilacap (CP) 22.55 -

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Gumilir
 

Koordinat: 7°44′10″S 109°00′25″E / 7.7360926°S 109.0069377°E / -7.7360926; 109.0069377