Stasion Cilebut (CLT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮨᮘᮥᮒ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Cilebut Timur, Sukaraja, Kabupatén Bogor. Stasion nu aya dina tingkat kaluhuran +169 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Stasion Cilebut

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CLT.png
  • Singgetan: CLT
  • Nomor: 0709
Gambar:Stasiun Cilebut.jpg
Stasion Cilebut
Lokasi, Sukaraja, Bogor, Jawa Kulon, 16710
Indonésia
Luhur+171 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 47+292 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor[1]
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung jeung hiji péron pulo di antara jalur 1 jeung 2 nu rada jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka1871
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Di beulah kidul stasion ieu, saacan Stasion Bogor, aya Stasion Sukaresmi, anu masih kénéh dina prosés pangwangunan.

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pangrojongÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] 07 Pasar Anyar–Bojonggedé

KacilakaanÉdit

  • Karéta listrik Commuter Line 435 tujuan Jakarta Kota anjlok di péron stasion ieu, gerbong nu katilu anjlok ti rél sarta nubruk péron. Gerbong kaopat nepi ka kadalapan kaluar rél. Évakuasi lumangsung kira-kira 8 jam, nyababkeun gangguan kana 48 jadwal karéta.[4]

Tingali ogéÉdit

KRL Commuter Line

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Rute Angkot di Bogor". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-bogor.html. Diakses pada 2018-06-20 
  4. http://m.news.viva.co.id/news/read/356539-commuter-line-keluar-rel--perbaikan-butuh-8-jam Vivanews.com

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia