Stasion Angké (AK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮃᮀᮊᮦ) mangrupa stasion karéta api kelas I anu pererahna di wates antara Kalurahan Jembatan Lima jeung Angké, Tambora, Jakarta Barat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga tilu jalur karéta api sareng jalur 2 jeung 3 sepur lurus.

Stasion Angké
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun AK.png
  • Singgetan: AK
  • Nomor: 0403
Stasiun Angke 2019.jpg
Stasion Angké, 2019
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Barat
KacamatanTambora
KalurahanJembatan Lima
AlamatJalan Stasion Angké
Kodeu pos11330
Sajarah
Dibuka2 Januari 1899[1]
Ngaran saméméhnaStasiun Angké
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[2]II
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[3]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Tungtung Angke–Nambo
Depok–Jatinegara
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua jangkung)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Teu aya

Dina awal taun 2008, émplasémen Stasion Angké ditertibkeun ti ratusan gubuk liar anu aya di lahan dekeut stasion ieu.[4]

Saacan Fébruari 2017, stasion ieu digunakeun pikeun awal jeung akhir lalampahan karéta api lokal anu ngalayanan Bantén, sapertos KA Langsam, KA Banten Éksprés, jeung KA Patas Merak, sedangkeun KRL Commuter Line ngaliwat langsung di stasion ieu. Pikeun KA Kalimaya jeung KA Rangkas Jaya, awal jeung akhir lalampahanna tetep ti Stasion Tanahabang.[5]

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Commuter Loop Line (Yellow Line)

  • (Dépok branch), tujuan Dépok jeung tujuan Jatinegara
  • (Bogor branch), tujuan Bogor jeung tujuan Jatinegara
  • (Angké loop line), ti jeung tujuan Depok
  • (Angké loop line), ti jeung tujuan Bogor
  • (Angké branch), ti jeung tujuan Nambo

Antarmoda pangrojongÉdit

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
MetroMini[6] B80 Terminal Kalidérés - Jembatan Lima
Kopaja[7] B86 Stasion Jakarta Kota - Terminal Lébak Bulus
Mikrolet[8] M43 Terminal Grogol - Stasion Angké
KWK[9] B02 Cengkareng Timur-Stasion Jakarta Kota

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Staatsspoorwegen (1921–1932). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1921-1932. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken. 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  4. Media, Kompas Cyber (2008-01-17). "300 Gubuk Di Stasiun Angke Digusur - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://travel.kompas.com/read/2008/01/17/12102213/300.Gubuk.Di.Stasiun.Angke.Digusur. Diakses pada 2018-06-21 
  5. "Renovasi, KA Lokal Tidak Berhenti di Tanah Abang" (dalam bahasa id). beritasatu.com. 2013-07-16. http://www.beritasatu.com/aktualitas/126030-renovasi-ka-lokal-tidak-berhenti-di-tanah-abang.html. Diakses pada 2018-06-21 
  6. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  7. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  8. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  9. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Duri-Kemayoran
Stasion saméméhna:
Stasion Duri
Stasion saenggeusna:
Stasion Kampung Bandan


 

Koordinat: 6°08′39″S 106°48′02″E / 6.1442937°S 106.8006706°E / -6.1442937; 106.8006706