Stasion Dépok (Kode: DP) atawa sok disebut ogé Stasion Dépok Lama (pikeun ngabédakeun jeung Stasion Dépok Baru) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C nu perenahna di Pancoran Mas, Depok. Stasion ieu perenahna di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Dépok miboga 4 jalur nu ngalayanan KRL Jabodetabék. Stasion ieu mangrupa salasahiji stasion karéta pangkolotna di Jabodetabék.

Stasion Dépok
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun DP.png
  • Singgetan: DP
  • Nomor: 0706
KCJ 205 trainset BOO 15.jpg
Stasion Dépok
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaDépok
KacamatanPancoran Mas
KalurahanPancoran Mas
AlamatJalan Stasion Depok
Koordinat6°24′15.92″S 106°49′1.51″E / 6.4044222°S 106.8170861°E / -6.4044222; 106.8170861Koordinat: 6°24′15.92″S 106°49′1.51″E / 6.4044222°S 106.8170861°E / -6.4044222; 106.8170861
Sajarah
Dibuka1873 (Minangka Halteu Dépok) 1881 (Minangka Stasion Dépok)
Taun éléktrifikasi1925
Operator kahijiNederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Badag tipeu C
Tingkat kaluhuran+93 m
Perenahna[2]km 32+684 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1 dan 4: sepur lurus)
Jumlah péronDua peron pulo nu jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Taya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Dépok is located in Kota Dépok
Dépok
Dépok
Lokasi di Kota Dépok
Stasion Dépok

Stasion ieu miboga opat jalur, kalawan jalur 1 jeung jalur 4 minangka jalur lurus.

Ka arah kidul ti stasion ieu, aya dipo KRL panggedéna sa-Asia Tenggara, nyaéta dipo KRL Dépok, tempat nyimpen KRL.

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pendukungÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojong Gede

Tingali ogéÉdit

KRL Commuter Line

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Citayam


Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan