Buka ménu utama

Stasion Nambo (NMO) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bantar Jati, Klapanunggal, Bogor. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +114 méter ini kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta sarta mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Bogor. Sanajan stasion ieu ngaranna Nambo, stasion ieu perenahna lain di Désa Nambo, tapi di beulah kulon Désa Nambo.

Stasion Nambo
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun NMO.png
  • Singgetan: NMO
Entrance Nambo Station.jpg
Wangunan utama Stasion Nambo ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanKlapanunggal
Kodeu pos16820
Sajarah
Dibuka1996
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+114 m
Perenahna[2]km 51+077 lintas Jakarta-Manggarai-Nambo
LayananKRL Commuter Line, KA Semen Tiga Roda, dan KA Batu bara rangkaian pendek
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Angke–NamboTungtung
Angke–Nambo
(rencana)
Tungtung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi nu jangkung

Stasion ieu, jeung tilu stasion nu lainna di jalur ieu, mangrupa stasion anyar lantaran karék diresmikeun di taun 1997. Awalna, jalur ieu rék dijieun ngabuleud, ti Cikarang nepi ka Parungpanjang. Rencana ieu kapaksa ditunda lantaran krisis ékonomi 1997. PT Kereta Api Indonesia ngaoperasikeun KRD Tanahabang-Nambo di taun 2002. Karéta ieu ngan beroperasi nepi ka taun 2007 lantaran bocorna kauntungan PT KA lantaran loba panumpang nu teu mareuli tikét.[3]

Mimiti 4 Désémber 2013, dioperasikeun karéta api barang angkutan semén ti Nambo ka Kalimas.[4][5] Dina kamekaranana, layanan ieu tuluy diperpanjang nepi ka Banyuwangi Baru.[6] Mimiti 1 April 2015 stasion ieu geus ngalayanan KRL Commuter Line anu berangkat 9 kali sapoé kalawan ruteu Nambo–Depok/Angké.[7]

Stasion anu mangrupa stasion ujung ieu miboga dalapan jalur karéta api. Wangunan stasion ieu mirip jeung villa. Arsitéktur stasion ieu ogé mirip jeung Stasion Cibinong.

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Yellow Line (Nambo branch), jurusan Angké

BarangÉdit

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Sejarah dan Drama di Balik Pengoperasian KRL Jalur Nambo". Kaori Nusantara. 4 April 2015. Diakses tanggal 6 Agustus 2017. 
  4. "Peresmian Angkutan Semen ITP NMO-KLM2 - Kalog - Kereta Api Logistics". Peresmian Angkutan Semen ITP NMO-KLM2 - Kalog - Kereta Api Logistics. Diakses tanggal 2018-06-21. 
  5. Sudarsih, Amad (Januari 2014). "Kamen Nambo Tambah Perjalanan Lagi". Majalah KA 90: 26-27. 
  6. Sudarsih, Amad (Agustus 2014). "Kamen Nambo 3: Rekor Jarak Tempuh Terpanjang di Indonesia". Majalah KA 97: 25-26. 
  7. "Hore!! KRL Nambo-Cibinong-Citayam Beroperasi April 2015". detiknews. https://news.detik.com/berita/2821580/hore-krl-nambo-cibinong-citayam-beroperasi-april-2015. Diakses pada 2018-06-21 

Tumbu kaluarÉdit

Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
Halteu Gunung Putri
Stasion saenggeusna:
-


 

Koordinat: 6°27′58″S 106°54′25″E / 6.466008°S 106.906811°E / -6.466008; 106.906811