Buka ménu utama

Stasion Kertasemaya (KTM) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kertasemaya, Kertasemaya, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +12 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Indramayu.

Stasion Kertasemaya
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KTM.png
  • Singgetan: KTM
  • Nomor: 0921
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténIndramayu
KacamatanKertasemaya
KalurahanKertasemaya
Kodeu pos45274
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+12 m
Perenahna[2]km 187+339 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék-Cirebon di taun 2002-2003, stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.[3] Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu iwal ti mun aya pasusulan antarkaréta.

Ka beulah kidul stasion ieu, saméméh Stasion Arjawinangun, aya Stasion Kaliwedi anu geus teu aktip ti saprak pangwangunan jalur ganda.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Liputan6.com. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/67568/presiden-meresmikan-jalur-ganda-ka-cikampek. Diakses pada 2018-05-05 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Jatibarang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kaliwedi
 

Koordinat: 6°31′42″S 108°21′12″E / 6.5283155°S 108.3532512°E / -6.5283155; 108.3532512