Stasion Prupuk

stasion karéta api di Indonésia

Stasion Prupuk (PPK) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Prupuk Utara, Margasari, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +36 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion pangkalérna di Daop 5 Purwokerto.

Stasion Prupuk

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PPK.png
  • Singgetan: PPK
  • Nomor: 2101
Stasiun Prupuk 2019.jpg
Stasion Prupuk, 2019
LokasiJalan Raya Prupuk Utara
Prupuk Utara, Margasari, Tegal, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur+36 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkal
Jumlah péron3
Jumlah jalur6
  • Jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Purwokerto
  • Jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Cirebon-Jakarta
  • Jalur 4: sepur lurus jalur tunggal arah Slawi-Tegal
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Layanan
Sawunggalih, Kamandaka, Joglosemarkerto, Kutojaya Utara, Jayakarta Prémium, sarta Purwosari Tambahan (arah Jakarta)
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan kaberangkatan di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in pikeun nyitak boarding pass
Lokasi dina peta

Stasion ieu mangrupa titik tepung jalur karéta api Cirebon-Prupuk jeung Tegal-Prupuk. Ngan lokasi pacabanganna aya kira-kira 2 km ti stasion ieu.

Stasion ieu ngalayanan deui pamesenan tikét KA jarak jauh/manengah mimiti 1 Oktober 2018 sarta ngalayanan kaberangkatan jeung kedatangan panumpang KA jarak jauh/manengah nu tangtu mimiti 18 Oktober 2018.[3][4][5]

Layanan kereta apiÉdit

Kelas campuranÉdit

Kelas ékonomi AC prémiumÉdit

Pasilangan, papasan, jeung pasusulanÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Kembali Beroperasi, Ayo Cek Kereta yang Singgah di Stasiun Prupuk Tegal". liputan6.com. https://www.liputan6.com/regional/read/3671615/kembali-beroperasi-ayo-cek-kereta-yang-singgah-di-stasiun-prupuk-tegal. Diakses pada 2018-11-24 
  4. "Stasiun Prupuk Tegal akan Diaktifkan, Inilah Rangkaian KA yang akan Berhenti - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. 2018-10-17. http://www.tribunnews.com/regional/2018/10/17/stasiun-prupuk-tegal-akan-diaktifkan-inilah-rangkaian-ka-yang-akan-berhenti. Diakses pada 2018-11-24 
  5. "Stasiun Prupuk Akan Diaktifkan Lagi". Suara Merdeka (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2018-11-24. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Songgom
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Tegal-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Margasari
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Linggapura

Koordinat: 7°07′19″S 108°59′06″E / 7.1219936°S 108.9851153°E / -7.1219936; 108.9851153