Daérah Operasi III Cirebon

Daérah Operasi III Cirebon atawa Daop 3 Cirebon atawa Daop III CN (Aksara Sunda Baku: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮳ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪; Cacarakan: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧓꧇​​ꦕꦺꦂꦧꦺꦴꦤ꧀ , Dhaérah Operasi III Cérbon) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Kulon bagian kalér, sarta sawaréh wilayah Kabupatén Brebes.[1][2]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi III Cirebon
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi III Cirebon
PT Kereta Api ( Persero ) Daop III Cirebon Jie73.jpg
Kantor Daop III Cirebon
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Kulon
KotaCirebon
KacamatanKejaksan
KalurahanKebonbaru
AlamatJalan Siliwangi Nomor 82
Kode pos45124
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreCN
Stasion pangluhurna1. +35 m (Cikaum)
2. +35 m (Tanjungrasa)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun90-120 km/jam
Peta Daérah Operasi III Cirebon
250px

Daop ieu mangrupa hiji-hijina daop anu ngaoperasikeun karéta api anu boga okupansi panglobana, nyaéta Karéta api Argo Cheribon (Cirebon-Gambir).[1] Daop ieu ogé mangrupa salah sahiji daop anu teu ngaoperasikeun karéta api ékonomi saenggeus Daérah Operasi II Bandung. Ditambah deui Karéta api Ranggajati anu ngalayanan ruteu Cirebon-Jember liwat Surabaya.[2]

Kantor daop 3 Cirebon perenahna di Jalan Siliwangi no. 82 Kejaksan, Cirebon.[1]

Karéta anu dioperasikeun ku Daop 3 CirebonÉdit

Karéta api anu dioperasikeun ku daop 3 Cirebon per 01 Désémber 2019 di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Cheribon (éksekutip-ékonomi AC Plus New Image) ruteu Stasion Pemalang/Stasion Tegal/Stasion Cirebon - Stasion Gambir
  2. Karéta api Ranggajati (éksekutip-bisnis) ruteu Stasion Cirebon - Stasion Jember liwat Surabaya Gubeng

Karéta anu dioperasikeun ku daop séjénÉdit

Karéta api anu dioperasikeun ku daop séjén per 01 Désémber 2019 di antarana:[1]

Daérah Operasi I JakartaÉdit

  1. Karéta api Bima
  2. Karéta api Jayabaya
  3. Karéta api Jayakarta
  4. Karéta api Anjasmoro

Daérah Operasi II BandungÉdit

  1. Karéta api Harina

Daérah Operasi IV SemarangÉdit

  1. Karéta api Tawang Jaya
  2. Karéta api Menoréh
  3. Karéta api Tegal Éksprés
  4. Karéta api Argo Muria
  5. Karéta api Argo Sindoro

Daérah Operasi V PurwokertoÉdit

  1. Karéta api Purwojaya
  2. Karéta api Sawunggalih Utama
  3. Karéta api Kutojaya Utara

Daérah Operasi VI YogyakartaÉdit

  1. Karéta api Progo
  2. Karéta api Bogowonto
  3. Karéta api Gajah Wong
  4. Karéta api Bengawan
  5. Karéta api Jaka Tingkir
  6. Karéta api Argo Lawu
  7. Karéta api Argo Dwipangga
  8. Karéta api Taksaka
  9. Karéta api Fajar/Senja Utama Solo
  10. Karéta api Fajar Utama Yogya
  11. Karéta api Senja Utama Yogya

Daérah Operasi VII MadiunÉdit

  1. Karéta api Brantas
  2. Karéta api Singasari

Daérah Operasi VIII SurabayaÉdit

  1. Karéta api Argo Bromo Anggrék
  2. Karéta api Sembrani
  3. Karéta api Gumarang
  4. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan
  5. Karéta api Bangunkarta
  6. Karéta api Kertajaya
  7. Karéta api Matarmaja
  8. Karéta api Majapahit
  9. Karéta api Dharmawangsa

Daptar jalur jeung dipoÉdit

Daptar jalur[2]Édit

  1. Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
  2. Jalur karéta api Cirebon-Tegal
  3. Jalur karéta api Cirebon-Prupuk

Daptar dipo[2]Édit

Dipo Lokomotip Cirebon

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 9 Maret 2016
  2. a b c d Informasi tentang daop 3 (id) diakses tanggal 9 Maret 2016