Buka ménu utama

Stasion Pabuaran (PB) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Pabuaran, Pabuaran, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +35 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Pabuaran
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PAB.png
  • Singgetan: PAB
  • Nomor: 0903
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSubang
KacamatanPabuaran
DésaPabuaran
Kodeu pos41251
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+28 m
Perenahna[2]km 97+898 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Tanjungrasa
Stasion saenggeusna:
Stasion Pringkasap