Buka ménu utama

Stasion Pasirbungur (PAS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Pasirbungur, Purwadadi, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +33 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Pasirbungur
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PAS.png
  • Singgetan: PAS
  • Nomor: 0905
Pasirbungur station 100808-5786.JPG
Stasion Pasirbungur, 2010
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSubang
KacamatanPurwadadi
DésaPasirbungur
Kodeu pos41261
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+33 m
Perenahna[2]km 109+646 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Pringkasap
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikaum